Latvijas sieviešu futbola izlase FIFA rangā izkļūst no vēsturē zemākās pozīcijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolistes
Latvijas izlases futbolistes Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas sieviešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju (FIFA) asociācijas rangā pakāpusies uz 115.vietu.

Iepriekšējā rangā, kas tika publicēts augustā, Latvijas valstsvienība bija savā vēsturiski zemākajā 119.pozīcijā. Šajā laikā latvietes aizvadīja sešas spēles UEFA Nāciju līgas C līgā pret Maltu (0:1 mājās un 1:2 viesos), Andoru (5:0 un 4:0) un Moldovu (5:0 un 3:3).

Februārī Latvijas izlase pārspēlēs par vietu B līgā tiksies ar Slovākiju, kas FIFA rangā ir 49.pozīcijā.

No pārējām Baltijas valstīm Igaunija ir 98.pozīcija un Lietuva ieņem 101.vietu. Starp Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija ir 45., atstājot aiz sevis Luksemburgu, Kipru, Moldovu, Gruziju, Ziemeļmaķedoniju, Armēniju un Andoru.

FIFA rangā ir 192 nacionālās sieviešu izlases.

Par ranga līderēm kļuvušas Pasaules kausa ieguvējas Spānijas futbolistes, kuras tāpat kā ASV, pakāpušās par vienu pozīciju. Divas vietas ieguvusi Francija, nemainīgi ceturtā ir Anglija, bet no pirmās uz piekto vietu atkāpusies Zviedrija. Savas pozīcijas nemaina Vācija, Nīderlande un Japāna, uzreiz ar devīto vietu rangā atgriezusies Ziemeļkoreja, bet arī decembrī pirmo desmitnieku noslēdz Kanāda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu