Sevastova zaudē Limožas turnīra ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Frank Franklin/AP

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Limožas "WTA 125" sērijas turnīrā piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Turnīrā ar rīkotāju ielūgumu startējošā Sevastova (WTA 850.), kurai šīs ir otrās sacensības pēc atgriešanās tenisā, ar 6-7 (4:7), 6-2, 5-7 piekāpās francūzietei Elzai Žakemo (WTA 235.).

Pirmā seta ievadā abas tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, taču nākamajos trīs pārāka bija francūziete, izvirzoties vadībā ar 4-1. Sevastova atbildēja arī ar trīs uzvarētiem geimiem un izlīdzināja rezultātu 4-4. Pirmā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā ar 7:4 pie panākuma tika Žakemo.

Otrajā setā Sevastova iekrāja pārsvaru 3-1, kam sekoja viens zaudēts geims, pretiniecei samazinot deficītu. Seta turpinājumā pārāka bija Latvijas tenisiste un, uzvarot trīs geimos pēc kārtas, nodrošināja panākumu ar 6-2.

Izšķirošo setu Sevastova sāka ar diviem uzvarētiem geimiem, tomēr Francijas tenisiste pēc tam panāca neizšķirtu 2-2. Abas tenisistes turpināja uzvarēt savu servju geimos un rezultāts bija neizšķirts (5-5) līdz pat mača izskaņai, kad divos geimos pēc kārtas uzvarēja Žakemo un, tiekot pie panākuma trešajā setā, iekļuva turnīra pusfinālā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova Francijā ir nopelnījusi 29 pasaules ranga punktus.

Pirmās kārtas spēlē Sevastova ar 6-4, 6-1 uzvarēja rumānieti Patrišju Mariju Cigu (WTA 437), bet astotdaļfinālā ar 6-2, 6-3 apspēlēja turnīra astoto raketi zviedrieti Rebeku Petešoni (WTA 130.).

Novembrī savā atgriešanās turnīrā kortos Sevastova tika līdz ceturtdaļfinālam "WTA 125" sacensībās Andorā un nopelnīja 29 pasaules ranga punktus, kas viņai ļāva atgriezties pasaules rangā. Sevastova kortā atgriezās pēc gandrīz divu gadu pauzes, kas saistīta ar bērna piedzimšanu.

Šajā turnīrā spēlēja arī Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja (WTA 144.), kura pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 6-3 uzvarēja Nomu Nohu Akugui no Vācijas (WTA 178.), bet otrajā kārtā ar 3-6, 4-6 piekāpās turnīra galvenajai favorītei itālietei Elizabetai Kočiareto (WTA 46.).

Dubultspēlēs Latvijas tenisistes nepiedalās.

Turnīrs Limožā iekštelpās norisinās cietā seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu