Lomažs varētu kļūt pat Strautiņa komandas biedru Itālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs pievienosies Artūra Strautiņa pārstāvētajai Itālijas komandai Tortonas "Derthona", informē apskatnieks Emiliāno Karkija.

Tortonas vienība ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem desmito vietu A sērijā, bet FIBA Čempionu līgā ieņem otro pozīciju apakšgrupā un ir nodrošinājusi vietu vismaz "play-in" kārtā.

27 gadus vecais aizsargs Lomažs kopš janvāra ārstēja ceļgala krustenisko saišu traumu, kas viņam liedza piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā. Sezonas sākumā viņš bija bez kluba, vien piedaloties vienā pārbaudes mačā "Ventspils" sastāvā, bet oktobrī viņš pievienojās Turcijas komandai Denizli "Yukatel Merkezefendi", kuras rindās desmit spēlēs vidēji 35 minūtēs guvis 15,7 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un atdevis 2,6 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās, latvietim pārceļoties uz Vācijas bundeslīgas komandu Oldenburgas EWE. ACB viņš piecos mačos vidēji 20 minūtes izcēlās ar 6,2 gūtajiem punktiem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm, bet bundeslīgā latvietis deviņās cīņās caurmērā 20 minūtēs guva 9,1 punktu un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles.

Sezonu pirms tam Latvijas basketbolists spēlēja Turcijas čempionātā, pārstāvot Denizli "Yukatel Merkezefendi" komandu. Pirms tam Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL, pusi sezonas aizvadot Vācijas komandā "Gottingen".

Pirms došanās leģionāra gaitās Lomažs četras sezonas spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", kļūstot par valsts čempionu. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu