Video Šveicietis Odermats uzvar milzu slalomā, itāliete Brinjone - supergigantā

TVNET/LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats svētdien Itālijā uzvarēja Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, savukārt Itālijas sportiste Federika Brinjone Francijā bija nepārspēta supergigantā.

Iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējam Odermatam konkurenci spēja izrādīt tikai horvāts Filips Zubčičs, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,19 sekundes. Trešo vietu ieņēma slovēnis Žans Kranjecs, kurš Odermatam piekāpās par 2,26 sekundēm.

"Kad finišēju, redzēju, ka pārējiem konkurentiem esmu priekšā par divām sekundēm," pēc sacensībām teica Zubčičs. "Taču zināju, ka Marko vēl tikai startēs, tāpēc nesāku svinības. Apsveicu viņu ar uzvaru, jo 99,9% gadījumos ar šādiem braucieniem pirmais būtu es, taču šoreiz ar to nebija gana."

Pirmdien turpat Altabadijā notiks vēl vienas Pasaules kausa sacensības milzu slalomā.

Brinjone svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Valdizēras trasē finišējot vienā minūtē un 21,58 sekundēs. Itālijas sportistēm aizņemt pirmās divas vietas uz goda pjedestāla liedza norvēģiete Kajsa Lī, kura Brinjonei zaudēja 0,44 sekundes un uzvarētājas tautieti Sofiju Godžu pārspēja par 0,15 sekundēm.

Titulētā amerikāniete Mikaēla Šifrina, tāpat kā jaunzēlandiete Alise Robinsone, šveicete Lara Gūta-Behrami un itāliete Marta Basīno bija starp vairākām sportistēm, kuras nefinišēja.

"Domāju, ka šodien viss izdevās. Brīžos, kad nebija perfekts brauciens, spēju atgūt ritmu un braukt vēl ātrāk," finišā teica Brinjone.

Sievietēm nākamās Pasaules kausa sacensības notiks ceturtdien, kad Kurševelā norisināsies slaloms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu