Latvijas hokeja izlase ar vēl divām spēlēm papildinājusi savu CV pēc Tamperes bronzas. "Kaufland Cup" Bratislavā mūsējie bez problēmām apspēlēja atjaunināto Norvēģijas izlasi – 5:0, bet kārtējo reizi zaudējot Slovākijai – 0:3. Zaudējumu sērija pret Slovākiju nu jau kļuvusi nepieklājīgi gara – zaudēts pēdējās astoņās spēlēs no deviņām. Ja gribam būt pilnīgi objektīvi, šajā pirmsziemassvētku spēlē Bratislavā Latvijai uzvarēt slovākus nebija reāli.

Psihologi stāsta, ka neesot labi pieminēt negatīvo, bet... Tātad – 0:3, pasaules čempionātā Rīgā – 1:2, pērn Bratislavā – 1:6, olimpiskajā Pekinā – 2:5 – tā Harija Vītoliņa bilance. Pirms tam Vispā – 2:6, Pještanos 2:1 un 0:1, Popradā un Mihalovčē pirms 2018. gada pasaules čempionāta – 1:4 un 1:4, tikai Ķelnē 2017. Bobam Hārtlijam uzvarot bez problēmām – 3:1. Braukt dziļāk izlases CV nav jēgas, pietiek ar abu divu pēdējo galveno treneru bilanci. Kas ir diezgan biedējoša. It sevišķi ņemot vērā, ka 2024. gada pasaules čempionātā Ostravā tieši Slovākijas izlase varētu būtu mūsu galvenais konkurents par tikšanu ceturtdaļfinālā. Zviedrija, Latvija, ASV, Vācija, Slovākija – viens šajā kvintetā ir lieks...

Kādreiz "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers teica zelta vārdus, ka uzvara ir jāciena. Tas visā pilnībā attiecas uz 5:0 pret Norvēģiju. Nu eksperimentēja skandināvi ar sastāvu, atvedot uz Bratislavu četrus juniorus, kuri droši vien spēlēs pasaules junioru čempionātā Gēteborgā, un vēl piecus 2002. gada spēlētājus.

Kā zināms, naudas trūkuma dēļ Norvēģijas Hokeja federācija...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp