Londonas "Arsenal" atgriežas premjerlīgas līderpozīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Londonas "Arsenal" svētdien svinēja uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas 17. kārtas spēlē un atgriezās kopvērtējuma tabulas līderpozīcijā, kuru "Liverpool" dienas pēdējā spēlē neapdraudēja.

"Lielgabalnieki" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Braitonas un Havas "Albion" futbolistus.

Londonieši vadībā izvirzījās 53. minūtē, kad pēc stūra sitiena bumba pie tālā staba nonāca pie Gabriela Žezusa, kurš netraucēts ar galvu sita to vārtos.

Punktu laukuma saimnieku uzvarai pielika Kajs Hāvers, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām saņēma Edvarda Nketiā piespēli un izskrēja viens pret braitoniešu vārtsargu, panākdams 2:0.

Tikmēr "Liverpool" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Mančestras "United", un, neiegūstot trīs punktus, turnīra tabulā palaida priekšā "Arsenal".

Tāpat kā Londonā notikušajā spēlē, arī šajā mačā dominēja mājinieki, taču atšķirībā no tiešajiem konkurentiem, liverpūlieši nerealizēja kaut vienu no daudzajām iespējām. Jirgena Klopa vadītā komanda pirmo reizi šajā sezonā neuzvarēja savā laukumā notikušajā spēlē.

No turnīra tabulas augšgala komandām uzvaru svinēja arī Birmingemas "Aston Villa", kas viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja "Brentford" futbolistus.

Kīna Luisa-Potera 45. minūtē gūtie vārti ļāva "Brentford" pirmo puslaiku uzvarēt ar 1:0. Spēles 71. minūtē pēc Bena Mī noraidījuma mājinieki nonāca desmit vīru sastāvā un sešas minūtes vēlāk zaudēja vadību, vārtus gūstot Aleksam Moreno. Uzvaru Birmingemas komandai nodrošināja Ollija Votkinsa 85. minūtē gūtie vārti.

Mančestras "City" sestdien nenosargāja divu vārtu pārsvaru un mājās zaudēja punktus pret Londonas "Crystal Palace" - 2:2 (1:0). Savukārt Totenhemas "Hotspur" piektdien viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Nottingham Forest".

Pēc 17 kārtām līdere ar 39 punktiem ir Londonas "Arsenal", pa 38 punktiem guvušas "Liverpool" un Birmingemas "Aston Villa", 34 punktus iekrājusi Mančestras "City" un 33 punktus guvusi Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu