Medijs norāda uz NHL komandu, kurai varētu noderēt Merzļikins

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Karolīnas "Hurricanes" varētu noderēt Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, vēsta "The Hockey Writters".

"Hurricanes" iepriekšējā sezonā "play-off" turnīrā sasniedza Austrumu konferences finālu, kur piekāpās Floridas "Panthers", savukārt regulārajā čempionātā Karolīnas vienība bija otrā labākā komanda aiz Bostonas "Bruins".

Šī sezona "Hurricanes" komandai līdz šim nav bijusi tik veiksmīga kā cerēts. Patlaban vienība ierindojas septītajā vietā Austrumu konferencē un ceturtajā pozīcijā Metropolitēna divīzijā. Karolīna cīnās par vietu "play-off".

"Hurricanes" vārtsargi šosezon demonstrējuši vāju sniegumu, komandai nav izteikta pirmā numura – krievs Pjotrs Kočetkovs piedalījies 15 mačos, soms Anti Rānta devies laukumā 14 mačos, bet dānis Frederiks Andersens spēlējis sešās spēlēs.

Visi trīs "Hurricanes" vārtsargi šosezon atvairījuši mazāk par 90% pretinieku metienu – Kočetkovam un Andersenam 89,4%, bet Rāntam 85,4%. 

Andersens traumas dēļ nav spēlējis kopš 2. novembra, un vēl vismaz mēnesi viņš nevarēs atgriezties laukumā, savukārt Rānta ir nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"The Hockey Writters" apskatā izcelti trīs vārtsargi, kuri varētu noderēt  "Hurricanes" komandai, – latvietis Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), čehs Karels Vejmelka (Arizonas "Coyotes") vai amerikānis Alekss Laions (Detroitas "Red Wings").

Medijs gan Latvijas hokejistu piedāvā tikai kā trešo opciju starp šiem trim vārtsargiem. "Merzļikinam kopumā šī nav slikta sezona – kaut viņam ir tikai septiņas uzvaras 20 spēlēs un vidēji ielaistas 3,19 ripas, viņš tomēr atvairījis 90,9% metienu, kas ir daudzsološi, ja esi Karolīna," raksta medijs.

"Katru reizi, kad "Hurricanes" spēlē pret viņu, Merzļikins sagādā grūtības. 26. novembrī viņš neļāva "Hurricanes" gūt vārtus 40 minūtes, līdz Karolīna atspēlējās un uzvarēja ar 3:2. Tā bija viena no spēlēm, kurā Merzļikins paveica visu, ko spēja, lai "Blue Jackets" izcīnītu uzvaru," norāda "The Hockey Writters".

"Savās piecās sezonās, kas pavadītas Kolumbusā, viņš pārstāvējis ne visai labas komandas. Mēdz teikt, ka viņa statistikas rādītāji varētu būt daudz labāki, ja Merzļikins spēlētu patiešām spēcīgā komandā. Latvijas vārtsargam ir viss nepieciešamais, lai kļūtu par elitāru pirmo numuru konkurētspējīgā komandā."

Jau vēstīts, ka iepriekš Ziemeļamerikas medijos izskanēja runas, ka Merzļikinu maiņas darījumā varētu mēģināt iegūt Edmontonas "Oilers" komanda, kurā spēlē kanādietis Konors Makdeivids, kuru daudzi uzskata par šobrīd labāko hokejistu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu