Sapņu – bronzas komanda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti pie Brīvības pieminekļa
Latvijas izlases hokejisti pie Brīvības pieminekļa Foto: Edijs Pālens/LETA

2023. gada maijs Latvijas sportā pagāja hokeja trakuma zīmē. Trenera Harija Vītoliņa vadītā Latvijas nacionālā hokeja komanda pārsteidzoši izcīnīja vēsturisku bronzu pasaules čempionātā, kas ir visu laiku labākais panākums Latvijas hokeja vēsturē. Šī izlase pelnīti tika nodēvēta par Sapņu komandu.

Čempionātu "Arēnā Rīga" Latvijas izlase iesāka neveiksmīgi - turnīra atklāšanas spēlē tika piedzīvota smaga sakāve 0:6 pret allaž jaudīgo Kanādu, bet nākamajā mačā ar 1:2 tika atzīts Slovākijas pārākums. 

Lai saglabātu izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturdaļfinālā, atkāpties vairs nebija kur, turklāt vēl jātiekas ar tādiem spēcīgiem pretiniekiem kā Čehiju un Šveici. Abas šīs hokeja lielvalstis tika pieveiktas papildlaikā un kārotas ceturdaļfināls tika sasniegts. 

Bet ar to viss nebeidzās. Kā teica Vītloliņš: "tas ir tikai sākums."

Izslēgšanas spēles Latvija iesāka ar 3:1 uzvaru savu skatītāju priekšā pār Zviedriju. Pēcāk pusfinālā līdzīgā cīņā ar 2:4 tika atzīts hokeja dzimtenes Kanādas pārākums, kas nozīmēja cīņu par bronzu. 

Un 28. maijs iegāja Latvijas hokeja vēsturē, rakstāms ar trekniem burtiem. Aizsargs Kristiāns Rubīns papildlaikā trieca ripu ASV izlases vārtos un atnesa Latvijas izlasei uzvaru ar 4:3. Uzvara, kas ir bronzas, bet pēc sajūtām zelta vērta. 

Latvijā tas nozīmēja svinības un pie tam kādas! Valstī brīvdiena un tūkstošiem cilvēku mājās sagaidīja savus varoņus. 

Viens no šī panākuma galvenajiem kaldinātājiem bija vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju. Kā zināms, labs vārtsargs mūsdienu hokejā ir vairāk nekā puse no komandas. 

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu