Anete Sietiņa. Sprīdis līdz pasaules bronzai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Sietiņa
Anete Sietiņa Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas šķēpmetēja Anete Sietiņa (iepriekš Kociņa) savā sezonas vissvarīgākajā startā - pasaules vieglatlētikas čempionātā - Budapeštā (Ungārija) nedaudz pārsteidza. Ar savu sezonas tālāko metienu viņa izcīnīja augsto ceturto vietu, no goda pjedestāla atpaliekot vien par sprīža tiesu. 

Pēc pirmās metienu sērijas abas Latvijas šķēpmetējas (piedalījās arī Līna Mūze-Sirmā) bija labāko astotniekā, kas turpina sacensības finālā, taču labāko astotniekā izdevās iekļūt vien Sietiņai, kura ceturtajā mēģinājumā ar rezultātu 63,18 metri izvirzījās otrajā vietā.

Tomēr pēdējā metienu sērijā viņu apsteidza japāniete Haruka Kitaguči, kura pirms gada Jūdžinā ieņēma trešo vietu, uzvarot ar rezultātu 66,73 metri, un austrāliete Makenzija Litla, kura pārspēja Sietiņu par 20 centimetriem.

Otro vietu ar pirmajā mēģinājumā sasniegtajiem 65,47 metriem izcīnīja kolumbiete Flora Ruisa.

Anete Sietiņa
Anete Sietiņa Foto: Reuters/ScanPix

"Darīju to, kas bija jādara, kas bija treniņos uzkrāts. To liku ārā sektorā. Bija fantastiski, bet "koka medaļa" ir ļoti sāpīga," pēc sacensībām teica Sietiņa. "Es teiktu, ka šis bija brīnums. Ja paskatos uz sezonu kopumā, esmu uzkāpusi tur, kur nebiju domājusi būt."

Vēl 2023. gadā Sietiņa uzvarēja divās sacensībās Igaunijā, palika nepārspēta arī sacensībās Somijā, bet kopumā uz goda pjedestāla gada laikā kāpa astoņas reizes. 

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu