Ritvars Suharevs. Ļoti spēcīgs vīrs Eiropā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ritvars Suharevs
Ritvars Suharevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijā allaž bijuši un ir stipri vīri. Viens no viņiem ir svarcēlājs Ritvars Suharevs, kuram 2023. gads bijis viens no veiksmīgākajiem viņa sportista karjerā. Latvijas rekordists turpina progresēt un no viņa vēl var sagaidīt lielas lietas, jo Suharevam ir milzīgs potenciāls.

24 gadus vecais Suharevs aprīlī svara kategorijā līdz 73 kilogramiem tika kronēts par Eiropas čempionu. 

Suharevs Eiropas čempionātā Armēnijā raušanā pirmajā mēģinājumā pacēla 147 kilogramus, otrajā – 152 kilogramus, bet trešajā mēģinājumā 155 kilogramus smagais stienis palika nepacelts.

Tas viņam deva sudraba medaļu raušanā, čempionam no Itālijas Mirko Dzanni piekāpjoties trīs kilogramus. Bronzas medaļu 12 sportistu konkurencē ar 121 kilogramu izcīnīja bulgārs Božidars Andrejevs.

Grūšanā Suharevs secīgi pacēla 177, 182 un 184 kilogramus, ierindojoties ceturtajā vietā.

Par čempionu grūšanā ar 186 kilogramiem kļuva turks Jusufs Gendžs, otrais ar 185 kilogramiem bija B grupā startējušais spānis Davids Sančess Lopess, bet trešais ar 185 kilogramiem - vācietis Makss Langs.

Abu vingrinājumu summā Suharevs sakrāja 336 kilogramus un kļuva par uzvarētāju.

Gan abos vingrinājumos, gan summā Latvijas sportists sasniedza jaunus Latvijas rekordus.

"Trenera [Eduarda Andruškeviča] plāns izdevās faktiski pēc pilnas programmas. Liels paldies trenerim! Jā, raušanā nesanāca pēdējais gājiens, ko ļoti gribējās pacelt... Taču arvien domāju, ka biju gatavs to pacelt un joprojām ir pa spēkam celt 155 kilogramus, pat vēl vairāk," pēc sacensībām norādīja Suharevs.

"Tāpat arī grūšanā. Taču tas lai paliek uz nākamajām sacensībām. Galvenais, ka šoreiz ar to bija pietiekoši, lai izcīnītu uzvaru."

Decembrī Dohā Suharevs uzvarēja "Grand Prix" posmā, svinot panākumu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem.

Divu vingrinājumu summā Suharevs sakrāja 341 kilogramu. Aiz sevis Latvijas svarcēlājs atstāja ķīnieti Ši Džijonu un taizemieti Vīrafonu Vičumu, kurš triumfēja pasaules čempionātā. 

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu