Bļugers – NHL čempions

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Teodors Bļugers šogad kļuva par otro Latvijas hokejistu vēsturē, kuram izdevies izcīnīt prestižāko trofeju hokejā – Stenlija kausu, kas tiek pasniegts Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempioniem. Līdz šim vienīgais latvietis, kuram tas bija izdevies, bija Sandis Ozoliņš, kurš par NHL čempionu kļuva 1996. gadā Kolorādo "Avalanche" sastāvā.

Melnā darba darītājs – tā mēdz raksturot Bļugeru, kurš NHL iemantojis slavu kā izcils skaitliskā mazākuma spēlētājs. Latvijas hokejists teicami lasa spēli, laukumā allaž demonstrējot pašaizliedzīgu un nepiekāpīgu sniegumu.

Bļugers savas karjeras piektajā NHL sezonā tika aizmainīts no Pitsburgas "Penguins" uz Vegasas "Golden Knights", kas pēdējos gados ir viena no spēcīgākajām komandām. Latvijas hokeja fanu cerības piepildījās – Grēku pilsētas vienība plūca uzvaras laurus.

"Golden Knights" komandai vairāki spēlētāji sezonas vidū bija traumēti. Sastāvā veiksmīgi robus aizpildīja Bļugers, kurš regulārajā čempionātā 18 mačos guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Izslēgšanas spēļu turnīrā "Golden Knights" komandā, kas allaž izcēlusies ar sastāva dziļumu, Bļugeram loma mazinājās – Latvijas hokejists piedalījās sešos "play-off" mačos, guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Stenlija kausu tradicionāli ved uz visām valstīm, kas ir konkrētā gada čempionu komandas pārstāvju dzimtenes. 1996. gadā NHL baidījās trofeju vest uz Latviju, kas vien nesen bija atguvusi neatkarību no padomju okupācijas važām.

Lai gan Bļugera artava "play-off" turnīrā nebija liela, Latvijas hokejista vārds ir iegravēts uz Stenlija kausa. Viņš ir NHL čempions, un prestižā trofeja šovasar tika atvesta uz Latviju, lai to atrādītu kaislīgākajiem hokeja faniem.

Bļugers ir viens no retajiem Latvijas hokejistiem, kuriem NHL karjerā kopumā lietderības koeficients ir pozitīvs. Bļugera kontā patlaban ir +26, kamēr nākamais Latvijas hokejists šajā rādītājā ir Artūrs Kulda ar +3. Izcils rādītājs!

29 gadus vecā Bļugera kvalitātes šovasar novērtēja Vankūveras "Canucks", kas brīvo aģentu tirgū ar Latvijas hokejistu vienojās par viena gada līgumu, piedāvājot 1,9 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

"Canucks" šosezon ir viena no vadošajām NHL komandām. Laiks rādīs, kādus panākumus sportā atnesīs 2024. gada. Varbūt Bļugers par NHL čempionu kļūs divus gadu pēc kārtas...

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu