Skriešanas princese Caune

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vieglatlēte Agate Caune
Latvijas vieglatlēte Agate Caune Foto: Sona Maleterova/european Athletics

Latvijas uzlecošajai vieglatlētikas zvaigznei Agatei Caunei šogad izdevās "hat trick" – triumfs Eiropas U-20 čempionātā 3000 un 5000 metru distancēs, kā arī uzvara Eiropas spēlēs 5000 metros. Latvijas vidējo distanču skrējēja vairākkārt savām konkurentēm neatstāja nekādas cerības uz uzvaru sacensībās, sāncenses pārspējot par vairākām sekundēm.  

Aizvadītajā vasarā augustā Izraēlas galvaspilsētā Jeruzalemē risinājās Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionāts. Pirms pāris dienām nosvinējusi 19. dzimšanas dienu, Caune startēja 3000 metru distancē. Jau skrējiena sākumā Latvijas sportiste izvirzījās vadībā, pakāpeniski palielinot pārsvaru pār konkurentēm.

Caune finišu sasniedza 28 sekundes ātrāk nekā otrās vietas ieguvēja Polijas skrējēja Zuzanna Vernicka, kura sacensībās laboja personīgo rekordu. "Es to paveicu, es to paveicu," finišā sajūsmu neslēpa Latvijas vieglatlēte. "Pēdējos mēnešus koncentrējos šīm sacensībām. Ieguldīju lielu un smagu darbu. Šī ir lieliska sajūta, jo ieguldītais darbs ir ļāvis veikt šo lielisko skrējienu un izcīnīt zelta medaļu. Es par to ļoti priecājos," sacīja Caune.

Pāris dienas vēlāk Caune startēja arī 5000 metru distancē, kurā viņa triumfēja ar jaunu Eiropas U-20 čempionāta rekordu (15 minūtes un 3,85 sekundes). Šajās sacensībās valmierietes pārsvars pār otro vietu bija vēl iespaidīgāks – Vācijas skrējēja Kira Veisa no uzvarētājas finišā atpalika nepilnas 47 sekundes! Caune vairākas konkurentes apdzina par apli!

"Nedomāju, ka skriešu tik ātri, taču sacensību laikā jutos lieliski un esmu neizsakāmi laimīga par rezultātu. Treneris teica, ja jūtos lieliski, tad varu kāpināt tempu. Apstākļi bija man piemēroti. Ļoti gribēju noskriet ātrāk par 15 minūtēm vai vismaz tuvu tam, jo, ja gribi sacensties ar elites sportistēm, tad ir jāskrien ātri," uzsvēra Caune, kuras elks ir Latvijas visu laiku labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura palīdzot jaunajai sportistei ar konsultācijām.

Eiropas U-20 visu laiku ātrāko skrējēju sarakstos Caune ir otrā 3000 metros un ceturtā 5000 metros. Latvijas sportiste bija nominēta 2023. gada Eiropas vieglatlētikas uzlecošās zvaigznes balvai, taču balsojumā uzvarēja Eiropas U-20 čempione augstlēkšanā Angelina Topiča no Serbijas.

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu