Kurucu pārstāvētā UCAM Čempionu līgā nodrošina vietu astotdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs (no kreisās) un Rodions Kurucs
Artūrs Kurucs (no kreisās) un Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolistu Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM trešdien sasniedza Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas astotdaļfinālu, kamēr Tortonas "Derthona", kuras rindās spēlē Artūrs Strautiņš, turnīru turpinās "play-in" fāzē.

Mursijas komanda H apakšgrupas sestajā mačā viesos ar 90:75 (23:17, 25:28, 26:11, 16:19) pārspēja Bursas "Tofaš", nodrošinot pirmo vietu grupā.

Rodions Kurucs, spēlējot 18 minūtes un 30 sekundes, realizēja trīs no pieciem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem un tika pie septiņiem punktiem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme, piecas kļūdas un viena pārtverta piespēle, sakrājot +/- rādītāju -9 un efektivitātes koeficientu pieci.

Tikmēr Artūrs Kurucs uzvarētāju rindās laukumā bija 13 minūtes un 49 sekundes un, raidot grozā vienu divu punktu metienu un vienu no trijiem tālmetieniem, tika pie pieciem punktiem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja piecas piezīmes un tika pie +/- rādītāja -5 un efektivitātes koeficienta atoņi.

Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Dastins Sleva, kamēr mājinieku labā Željko Šakičs guva 17 punktus.

Citā H grupas spēlē Strautiņa pārstāvētā "Derthona" izbraukumā ar 77:74 (21:22, 23:14, 22:15, 11:23) uzvarēja Aleksandrovacas "Igokea".

Strautiņš 16 minūtēs un 55 sekundēs realizēja vienu no diviem divu punktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, tiekot pie septiņiem punktiem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar sešām atlēkušajām bumbām, divām piezīmēm, vienu kļūdu, vienu bloķētu metienu un noslēdza maču ar +/- rādītāju -14 un efektivitātes koeficienta desmit.

H apakšgrupā pēc sešām spēlēm Mursijas vienība ar piecām uzvarām ieņēma pirmo vietu, uzreiz nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr Tortonas komanda ar tādu pašu bilanci ierindojās otrajā vietā un izslēgšanas spēles sāks no "play-in" fāzes, kurā iekļuva arī "Tofaš" ar diviem panākumiem, bet "Igokea" zaudēja visos sešos mačos.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu