Video Šmitam 16+9 "Žalgiris" neveiksmē galotnē Eirolīgas spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com/@bczalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien ULEB Eirolīgas 15. kārtas mačā izcēlās ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, taču viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" piedzīvoja ceturto neveiksmi pēc kārtas.

"Žalgiris", pavadot vadībā lielāko daļu mača, viesos ar rezultātu 78:80 (26:22, 22:15, 14:19, 16:24) piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Šmits spēlēja 33 minūtes un 47 sekundes un realizēja piecus no septiņiem divu punktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš statistikā arī atzīmējās ar deviņām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, trīs pārtvertām piespēlēm, trīs kļūdām, divām piezīmēm, diviem izprovocētiem sodiem un iekrāja efektivitātes koeficientu 20.

Viesu rindās vairāk par Šmitu guva tikai Kīnans Evanss, kurš izcēlās ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm un izprovocēja deviņus pretinieku sodus. Vēl 14 punktus "Žalgiris" labā guva Laurins Birutis.

Stambulas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Tailers Dorsijs, kamēr vēl 17 un 16 punktus guva attiecīgi Skotijs Vilbekins un Džonetens Motlijs.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 15 spēlēs turnīra tabulā ierindojas 16. pozīcijā, bet "Fenerbahce" ar bilanci 8-7 ieņem septīto vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu