Video Razma: Šī uzvara man ir milzīgs solis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma
Latvijas šautriņu metējs Madars Razma Foto: dpa/scanpix

Latvijas pārstāvim Madaram Razmam uzvara ceturtdien Londonā Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) pasaules čempionāta (PČ) šautriņu mešanā otrajā kārtā ir milzīgs solis uz priekšu, sportists saka pēcspēles preses konferencē PDC kontā tīmekļa vietnē "Twitter.com".

Jau ziņots, ka Razma ceturtdien Londonā pasaules čempionātu šautriņu mešanā sāka ar uzvaru. PDC rangā 32.vietu ieņemošais un ar šādu numuru 2024.gada čempionātā izsētais Latvijas sportists otrās kārtas cīņā ar 3-1 pārspēja Beļģijas sportistu Maiku de Dekeru, sasniedzot PČ trešo kārtu pirmo reizi karjerā.

"Uzvara un iekļūšana trešajā kārtā man, protams, nozīmē daudz. Esmu gatavojies, var teikt 24 mēnešus, lai būtu izsēts," saka sportists.

"Nezinu, vai mans sniegums šajā spēlē bija tik labs, bet domāju, ka šis varētu būt pirmais solis, lai kāptu augstāk pasaules rangā, sasniedzot 31., 30.vietu utt. Domāju, ka šis ir milzu solis manā karjerā," piebilst Razma.

Viņš uzsver, ka viņam arī ļoti paveicies, jo uz 32.vietu rangā un izsētā sportista statusu pretendēja vēl četri konkurenti.

"Man ļoti paveicās, taču tajā pašā laikā biju gana labs pagājušogad, lai būtu izsēts šogad," komentē Razma.

Nākamajā kārtā Razmam jātiekas ar pasaules ranga līderi un pasaules čempionu angli Maiklu Smitu.

"Viņš ir ļoti labs spēlētājs, taču domāju, ka daudz lielāks spiediens būs viņam, nevis man," saka sportists, piebilstot, ka Smits ir viņa draugs.

"Katrs spēlētājs zina, ka pirmā spēle turnīrā vienmēr ir grūta. To esmu uzvarējis un varu izbaudīt turnīru," saka Razma. "Favorīts noteikti ir Smits, taču nevaru vien sagaidīt spēli ar viņu."

Pērn latvietis pasaules čempionātā sasniedza otro kārtu, kurā ar 1-3 piekāpās divkārtējam pasaules čempionam no Skotijas Gerijam Andersonam.

Meistarsacīkstes "Alexandra Palace" Londonā norisinās no 15.decembra līdz 3.janvārim, šautriņu metējiem cīnoties par 2,5 miljonus sterliņu mārciņu (2,88 miljoni eiro) lielu balvu fondu.

Razmam iepriekš pasaules čempionātos divreiz ir izdevies sasniegt otro kārtu, bet divreiz viņš ir piedzīvojis zaudējumu pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu