Noskaties Šmits: Mazās kļūdas nereti izšķir rezultātu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: zalgiris.lt

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība spēles laikā sakrāj mazas kļūdas, kas pamatlaika izskaņā nereti izšķir mača iznākumu par labu pretiniekiem, sarunā ar aģentūru LETA secināja Šmits.

Piektdien Eirolīgas 16.kārtas mačā Kauņas vienība savā laukumā ar rezultātu 80:85 piekāpās Šmita iepriekšējai komandai "Barcelona", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas. Latvietis, spēlējot 31 minūti un 31 sekundi, guva 11 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Tāpat kā arī iepriekšējie mači, arī šī bija laba spēle. Tagad jau vairākas tādas bija pēc kārtas, bet kaut kā nav izdevies novest līdz uzvarai. Vajag analizēt savas kļūdas tieši spēles beigās, lai neturpinātu tās atkārtot," norādīja Šmits.

Otrā puslaika ievadā "Žalgiris" izmantoja zonas aizsardzību, ierobežojot pretinieku uzbrukumu, un Latvijas basketbolists izcēla, ka šoreiz laukumā tāda veida aizsardzība nostrādājusi labi.

"Pretinieki pielāgojas tam, ko mēs spēlējam, bet šādi kaut ko pamainot ir iespēja izsist viņu no ritma. Šoreiz tas uz kādu brīdi arī labi nostrādāja," viņš piebilda.

"Žalgiris" komanda pēdējos piecos Eirolīgas mačos piedzīvoja neveiksmes ar ne vairāk kā astoņu punktu deficītu, spēles uzvarētājiem izšķiroties noslēdzošajās pamatlaika minūtēs.

"Pieļauju, ka tā varētu būt problēma ar koncentrēšanos. Piemēram, tagad spēles beigās nevarējām izcīnīt atlēkušās bumbas, kuras mums reāli arī vajadzēja savākt zem groziem. Tā, izdarot pa vairākām mazām kļūdām, tās beigās savācas un izšķir rezultātu. Tas ir ļoti svarīgi," skaidroja basketbolists.

Šmits neilgi pēc Pasaules kausa finālturnīra Latvijas izlases rindās pievienojās Kauņas komandai, uzsākot gatavošanos klubu sezonai. Latvijas sportists atklāja, ka sākumā jutis nogurumu, taču šobrīd, kad sezona ir teju pusē, laukumā jūtoties fiziski labi.

"Profesionālā sportā vienmēr ir nogurums. Pirmās divas nedēļas pēc Pasaules kausa man bija grūtas. It kā biju sagatavojies tam fiziski un mums bija arī brīva nedēļa, bet tāpat bija nogurums. Tagad tas jau aizgājis un jūtos labi," teica Šmits.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 16 spēlēs turnīra tabulā ierindojas 16.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu