"Daruššafaka" galvenais treneris: Timma vēlas spēlēt Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma vēlas spēlēt ULEB Eirolīgā, intervijā portāla "Eurohoops" Turcijas nodaļai teica Stambulas "Daruššafaka" galvenais treneris Jakups Sekizkeks.

Šoziem tika ziņots, ka kluba finansiālu problēmu dēļ Timma neturpinās spēlēt Stambulas komandā, taču latvietis atgriezās kluba rīcībā un palīdzēja tam FIBA Čempionu līgas mačā ar "VEF Rīga" vienību.

Kā intervijā stāstīja Sekizkeks, klubam ar Timmu bija līgums, kurā pēc diviem nospēlētiem mēnešiem viņam krietni pieaugtu atalgojums, ja abas puses izvēlētos vienošanos pagarināt. "Daruššafaka" neesot bijis finanšu šādam līgumam un nolemts pārtraukt sadarbību, taču pēc trīs nedēļām Timma uzrunājis komandu, vai būtu iespējams kādu laiku trenēties ar klubu.

"Piekritām, jo daži spēlētāji jau bija prom un bija iztrūkumi sastāvā. Papildinājām sastāvu ar rezervēm no kluba, taču, neskatoties uz viņu centību un labo gribu, spēlētāju līmeņu atšķirības dēļ treniņi nebiji pietiekamā kvalitātē," stāstīja Sekizkeks.

Komandas stūrmanis arī stāstīja, ka līgums ar Timmu nav lauzts, jo, saskaņā ar vienošanos, ja viņš vēlas turpināt spēlēt Turcijā tikai citā komandā, ir jāslēdz īres līgums. Iniciatīva būt kopā ar "Daruššafaka" komandu nākusi no basketbolista puses.

"Protams, nav viegli uzreiz doties laukumā, ja neesi vairākas nedēļas aizvadījis kontakta treniņus. Jānis trenējās vienu nedēļu un ir gatavs spēlēt. Viņš palīdzēs mums vienā vai divās spēlēs," teica Sekizkeks.

Timmam izteikts piedāvājums spēlēt komandā, līdz basketbolists atrod sev piemērotāko variantu karjeras turpināšanai.

"Gribam, lai viņš paliek līdz gada beigām un esam izteikuši piedāvājumu, kas atbilst mūsu iespējām. Viņš to apsver un vēl nav atbildējis. Viņam ir citi mērķi - viņš vēlas spēlēt Eirolīgā. Ar savu pieredzi un talantu Jānis ir to pelnījis,"

atzina Sekizkeks.

Timma Turcijas meistarsacīkstēs piecās spēlēs vidēji 28 minūtēs guvis 11,8 punktus un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā latvietis piecās cīņās caurmērā 25 minūtēs guvis 7,2 punktus un savācis 3,4 bumbas zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu