Video Džošua nokautē Vallīnu; Pārkers pieveic Vailderu

CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua (no kreisās)
Entonijs Džošua (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Britu smagā svara bokseris Entonijs Džošua sestdien Rijādā piektajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica zviedru Utu Vallīnu, bet vēl vienā smagsvaru cīņā jaunzēlandietis Džozefs Pārkers ar tiesnešu lēmumu pārspēja amerikāni Deonteju Vailderu.

31 gadu vecais Pārkers divu bijušo pasaules čempionu cīņā bija labāks gandrīz visu cīņas laiku.

Pārkers, kura kontā profesionālajā arēnā tagad ir 34 uzvaras un trīs zaudējumi, dominēja no cīņas sākuma, izdarot spēcīgus sitienus ar labo roku.

"Bīstama cīņa, smaga cīņa, kam mēs ļoti smagi trenējāmies," pēc cīņas sacīja Pārkers. "Stratēģija paredzēja saglabāt mieru, būt atslābinātam un koncentrētam katru minūti. Šis ir lielisks gada noslēgums."

Tikai vienā raundā pārāks bija Vailders, kurš ir uzvarējis 43 no 46 cīņām.

"Darīju visu nedaudz ne tajā laikā," sacīja 38 gadus vecais Vailders. "Pretinieks paveica lielisku darbu, izvairoties no daudziem maniem sitieniem. Jutos tā, it kā man būtu pārsvars, taču tiesnešu lēmums bija savādāks."

Otrā cīņā 33 gadus vecā Vallīna sekundanti atzina zaudējumu piektā raunda beigās, bokserim profesionālajā ringā piedzīvojot otro zaudējumu 28 cīņās.

Bijušais pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Starptautiskās Boksa organizācijas (WBO) versijās Džošua, kuram tā bija 27 uzvara 30 cīņās, labi darbojās ar priekšējo roku, cīņu piektajā raundā pabeidzot pēc sitienu ar labo un kreiso roku kombinācijas.

"Tikai kārtējā cīņa. Es cienu Utu," sacīja Džošua. "Vienkārši vēl viena diena birojā. Es esmu tikai talantīgs bokseris ar īpašām spējām, un es tās izmantoju, cik vien labi varu."

"Mēs vienkārši vēlamies darīt visu, kas nepieciešams, lai uzvarētu. Viss, kas es vēlos būt, ir gūt uzvaras tik ilgi, cik vien varu. Gribu kļūt dižens," sacīja 34 gadus vecais bokseris.

Tika gaidīts, ka martā savā starpā tiksies potenciālie sestdienas cīņu uzvarētāji Vailders un Džošua, taču tagad pie cīņas ar Džošua martā var tikt Pārkers.

Šīs cīņas uzvarētājs var cerēt tikties ar cīņas par absolūto pasaules čempiona titulu uzvarētāju, kas ieplānota 17.februārī, kurā brits Taisons Fjūrijs Saūda Arābijā tiksies ar ukraini Oleksandru Usiku. Šajā gadsimtā smagsvariem neviens bokseris par absolūto pasaules čempionu nav kļuvis.

Pagājušā gada jūlijā Latvijas bokseri Mairi Briedi pieveikušais austrālietis Džejs Opetaija (24-0) svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem jau pirmajā raundā nokautēja britu bokseri Elisu Zoro, kuram tas bija pirmais zaudējums 18 cīņās. Uzvara tika gūta ar kreiso āķa sitienu, Opetaijam saglabājot pasaules čempiona titulu žurnāla "The Ring" versijā.

Vēl vienā cīņā krievs Dmitrijs Bivols (22-0) 12 raundos aizstāvēja pasaules čempiona titulu WBA versijā, pussmagajā svarā atņemot Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) pasaules čempiona jostu Lindonam Arturam (23-2) no Lielbritānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu