SOK prezidents: Ukrainas prasību neievērošana nenozīmē kara atbalstīšanu (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs nesatraucas, ka Ukraina varētu boikotēt 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles. Viņš arī aizstāv SOK lēmumu - pielaist Olimpiādei agresorvalstu sportistus no Krievijas un Baltkrievijas.

Decembra sākumā SOK apstiprināja, ka agresorvalstu sportistiem būs iespēja piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja viņi startēs kā neitrāli sportisti un nebūs saistīti ar Krievijas spēka struktūrām.

"Visu Ukrainas prasību neizpildīšana nenozīmē kara atbalstīšanu. Jo īpaši tāpēc, ka kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma esam izrādījuši nepieredzētu solidaritāti Ukrainas sportistiem. Kāpēc Ukrainai jāsoda savi sportisti par Krievijas armijas darbībām un jāatņem viņiem sapnis piedalīties olimpiskajās spēlēs?" Bahs izteicās vācu laikrakstam "Welt am Sonntag".

Bahs arī atzīmēja, ka lēmums atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs nemainīs Ukrainas bruņotā konflikta gaitu par labu Krievijai.

"Tas pasaulei vēlreiz parāda, cik svarīgas ir sankcijas pret šo valdību," paziņoja Bahs.

SOK lēmums 8. decembrī izraisīja asu reakciju gan Ukrainā, gan Krievijā. Krievija bažījas, ka šie kritēriji neļaus tās labākajiem sportistiem piedalīties spēlēs.

"Tas nozīmē, ka mēs acīmredzami esam atraduši līdzsvaru šajā risinājumā," komentēja Bahs.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu