Olimpiskā čempione tāllēkšanā Mihambo sacensībās atgriezīsies janvārī

CopyDraugiem X Whatsapp
Malaika Mihambo
Malaika Mihambo Foto: AFP/SCANPIX

Tokijas olimpisko spēļu čempione tāllēkšanā Malaika Mihambo pēc traumas sadziedēšanas nākamajā mēnesī plāno atgriezties sacensību apritē.

2019. un 2022. gada pasaules čempione un Tokijas olimpisko spēļu uzvarētāja nav startējusi kopš jūlija, kad Vācijas čempionātā iedzīvojās kreisās kājas muskuļu savainojumā.

Plānots, ka 29 gadus vecā vieglatlēte 20. janvārī startēs iekštelpu sacensībās Dortmundē. Turpmāk Mihambo paredzēti vēl trīs starti sacensībās iekštelpās, tomēr pasaules čempionāts iekštelpās, kas no 1. līdz 3. martam norisināsies Skotijas galvaspilsētā Glāzgovā, viņas plānos neietilpst.

Kā norādīja pati sportiste, viņa pašlaik jūtoties "ne gluži savā ādā", kam piekrita arī viņas treneris Ulrihs Knaps.

"Pirmās sacensības pēc tik ilgas pauzes vienmēr ir grūtas," sacīja Knaps. "Ķermenis vēl nav pieradis pie lielām slodzēm, turklāt sacensību lēcieni un treniņi ir divas pilnīgi dažādas lietas."

Kā norādīja Knaps, lēmums par nestartēšanu pasaules čempionātā iekštelpās pieņemts, lai labāk varētu sagatavoties divām gada galvenajām sacensībām - Eiropas čempionātam Romā no 7. līdz 12. jūlijam un Parīzes olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu