Nacionālās hokeja līgas (NHL) vairāk nekā simt gadus ilgajā vēsturē var atrast tūkstošiem interesantu, neparastu un pat neticamu stāstu. Tomēr viens no spilgtākajiem ir izdomāta hokejista draftēšana jauno spēlētāju izvēles ceremonijā, kas nu jau ir daļa no līgas zelta folkloras krājuma.

Leģenda par japāni Cudžimoto

1974. gadā notika 12. NHL drafts, kurā 25 kārtās (absurdi daudz) komandas kopumā izvēlējās 247 spēlētājus. Vai precīzāk: klubu pārstāvji nosauca 247 uzvārdus. Kāpēc šāda piebilde? To sapratīsiet dažas rindkopas vēlāk.

12. NHL drafts arī notika Kvebekas pilsētā Monreālā, bet pirmo reizi to neuzņēma Karalienes Elizabetes viesnīca. Drafts bija sazvanīšanās ar līgas klubu pārstāvjiem, ko veica NHL vadības mītnes vietā strādājošie.

Lai tolaik konkurējošā Pasaules hokeja asociācija (WHA) nepiesavinātos labākos spēlētājus, NHL izlēma draftu veikt slepenībā. Tiesa, drafts notika lēni un ilga trīs dienas, jo par katru izvēli tika veikts zvans konkrētajai komandai. Tāpēc neko noslēpt īsti neizdevās. Informācija starp spēlētāju aģentiem izplatījās pietiekami ātri.

Ar pirmo numuru pirmajā kārtā Vašingtonas "Capitals" izvēlējās kanādiešu aizsargu Gregu Džoliju. "Capitals" ģenerālmenedžeris Milts Šmits pat Džoliju nodēvēja par “nākamo Bobiju Oru”, bet no tā čiks vien sanāca...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp