Usiks par cīņu ar Fjūriju: Jautājums nav par uzvaru, bet gan, kad tas notiks (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nepārspētais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks ir pārliecināts, ka cīņā par absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā spēs pieveikt britu boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju.

Fjūrija un Usika cīņa notiks Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā 2024. gada 17. februārī. Bokseris cīnīsies par absolūtā pasaules boksa čempiona titulu.

"Pirmkārt, svarīgi ir tas, ka jautājums nav par to, vai es varēšu uzvarēt, bet gan par to, kad es uzvarēšu. Kad dodos pie miera, es iztēlojos sevi ringā, un tad mana roka tiek pacelta augšā. Es vienkārši ticu, ka varu uzvarēt," izdevums "BoxingScene" citē Usika teikto. 

Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un vienu reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijā.

"Bērnībā cilvēki man jautāja, par ko es gribu kļūt, kad izaugšu liels. Es atnācu mājās un jautāju to tēvam, viņš atbildēja: "Tev jākļūst par labu cilvēku." Es domāju, ka, kļūstot par tādu, jūs varat sasniegt visu pārējo," izteicās Usiks. 

Pēdējā cīņa par absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā notika 1999. gadā, kad brits Lenokss Lūiss pārspēja amerikāni Evanderu Holifīldu, iegūstot titulus trīs galvenajās boksa versijās - WBC, WBA un IBF jostu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu