"Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" uzvar Latvijas komandu dueļos

CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Arnaldo Toro Barea
"VEF Rīga" basketbolists Arnaldo Toro Barea Foto: FIBA.com

"Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" komandas piektdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačos pārspēja attiecīgi "Ogri" un "Liepāju".

Ogrē notikušajā spēlē "Rīgas Zeļļi" uzvarēja ar rezultātu 87:75 (20:22, 21:14, 24:16, 22:23).

Uzvarētājiem Aizija Ozborns izcēlās ar 22 punktiem un četrām pārķertām bumbām, Francim Lācim bija 15 punkti, Artūram Strēlniekam - 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, Tomam Skujam - 11 punkti, bet Zigmāram Raimo - desmit punkti, 11 bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

Ogrēniešiem Kristaps Dārgaid guva 13 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, 12 punkti bija Matīsam Kulačkovskim, bet desmit - Matam Jucikam.

"Rīgas Zeļļi" ar 12 uzvarām 18 cīņās ir sestie, bet "Ogre" ar deviņām uzvarām 16 mačos ieņem septīto pozīciju.

Tikmēr "VEF Rīga" mājās liepājniekus uzvarēja ar rezultātu 86:76 (24:11, 21:10, 19:22, 22:23).

"VEF Rīga" komandā ar 19 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Aizija Pinjeiro, 14 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Mārim Gulbim, 13 punkti un četras rezultatīvas piespēles bija Džaizekam Lotijam, pa 12 punktiem guva Dairis Bertāns un Roberts Blūms, bet desmit punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Arnaldo Toro Barea.

Liepājniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kristaps Miglinieks, 13 punktus guva Klāvs Dubults, 12 iemeta Emīls Krūmiņš, desmit - Ričards Vitoļskis, bet pieci punkti, sešas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni bija Robertam Freimanim.

"VEF Rīga" ar bilanci 12-5 ir ceturtā, bet "Liepāja" ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ir devītā

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu