"Žalgiris" galvenā trenera amatā Maksvīti nomaina itālis Trinkjēri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrea Tinkjēri
Andrea Tinkjēri Foto: Sportazinas.com

Rolanda Šmita pārstāvēto Kauņas "Žalgiris" komandu turpmāk vadīs itāļu speciālists Andrea Tinkjēri, kurš amatā nomainīs Kazi Maksvīti, sestdien pavēstīja Lietuvas klubs.

Pēc sešiem zaudējumiem pēc kārtas Eirolīgā "Žalgiris" un Maksvītis vienojās par sadarbības pārtraukšanu. Kauņas komanda, kas vēl pirms pāris nedēļām noliedza Maksvīša došanos prom no "Žalgiris" vienības, uzreiz noslēdza vienošanos ar jaunu galveno treneri Tinkjēri līdz 2024./2025.gada sezonas beigām.

"Lēmums nebija viegls. Pirms pāris nedēļām paudām uzticību trenerim [Maksvītim], taču komandas spēle un rezultāti neapmierināja treneru kolektīvu, kluba menedžmentu un līdzjutējus," paziņojumā citēts "Žalgiris" direktors Pauļus Jankūns.

Maksvītis vadīja Kauņas vienību kopš 2022.gada aprīļa un pagājušajā sezonā viņš palīdzēja "Žalgiris" sasniegt Eirolīgas izslēgšanas spēles un izcīnīt Lietuvas čempiontitulu.

Savukārt Trinkjēri iepriekšējās trīs sezonas vadīja citu Eirolīgas vienību Minhenes "Bayern", bet pirms tam ieņēma galvenā trenera amatu Belgradas "Partizan" komandā. Savukārt pirms pievienošanās Belgradas komandai viņš četras sezonas strādāja Bambergas "Brose" ar kuru kopā izcīnīja trīs Vācijas čempiontitulus.

"Žalgiris" ar piecām uzvarām 17 spēlēs Eirolīgas turnīra tabulā ierindoja 16.pozīcijā, bet Lietuvas Basketbola līgā (LKL) ar bilanci 12-2 ieņem otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu