Eiduka kvalificējas "Tour de Ski" seriāla sprinta izslēgšanas cīņām

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Itālijā "Tour de Ski" seriāla sprinta sacensībās kvalifikācijā sasniedza 26.labāko rezultātu un iekļuva izslēgšanas cīņās.

1,4 kilometrus garo trasi Latvijas sportiste veica trīs minūtēs un 2,78 sekundēs, zaudējot labākā rezultāta īpašniecei Jonnai Sundlingai no Zviedrijas 11,30 sekundes.

Otro labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza amerikāniete Džesika Diginsa, kura atpalika no Sundlingas 2,98 sekundes, kamēr Zviedrijas distanču slēpotāja Linna Svāna piekāpās savai tautietei 3,53 sekundes un noslēdza pirmo trijnieku.

Finālsacensības, kurām kvalificējās 30 ātrākās sportistes kvalifikācijā, sāksies plkst.15.30 un tiešraidē tās pārraidīs kanālā "Eurosport 1".

Svētdien sportisti veiks desmit kilometrus klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet pirmdien - 2024.gada pirmajā dienā - cīnīsies 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā.

3. un 4.janvārī Davosā būs sacensības sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasikā, bet 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies distancēs ar kopēju startu 15 kilometros klasikā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu