Video Šveices "Davos" 16.reizi kļūst par Špenglera kausa ieguvēju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šveices vienība "Davos" svētdien pirmo reizi kopš 2011.gada kļuva par Špenglera kausa ieguvēju, 16.reizi izcīnot uzvaru turnīrā.

Davosieši finālā ar 5:3 (1:0, 2:2, 2:1) apspēlēja Čehijas komandu Pardubices "Dynamo".

Mājinieki ar Denisa Rasmusena un Enco Korvi gūtajiem vārtiem panāca 2:0 pārsvaru, bet viesi otrā perioda nogalē 13 sekunžu laikā atspēlējās, vairākumā vārtus gūstot Tomāšam Hikam un Robertam Kousalam.

Trešdaļu ar precīzu metienu noslēdza Klāss Dālbeks, izvirzot mājiniekus vadībā ar 3:2.

Pēdējā spēles nogrieznī 5:2 panāca Rasmusens, gūstot savus otros vārtus spēlē, un Jespers Ūlofsons, bet Čehijas vienība spēja atbildēt tikai ar vieniem vārtiem Jana Mandāta izpildījumā.

"Davos" pusfinālā papildlaikā ar 4:3 uzvarēja Zviedrijas komandu Gēteborgas "Frolunda", bet "Dynamo" ar 4:3 pārspēja Kanādas vienību.

Pērn Špenglera kausā uzvaru svinēja Šveices vienība "Ambri-Piotta", kas finālā pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Prāgas "Sparta".

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs. "Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā ir uzvarējušas pa 16 reizēm, bet septiņas reizes kausu virs galvas ir cēlusi Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Šveices vienību Ženēvas "Servette", bet 2011.gadā Davosas kluba līdz šim pēdējā uzvarā mājiniekiem finālā asistēja Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu