Eidukai 19.vieta "Tour de Ski" seriāla desmit kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar atsevišķu startu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Itālijā "Tour de Ski" seriāla desmit kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar atsevišķu startu ieņēma 19.vietu.

Uzvaru 66 sportistu konkurencē izcīnīja somiete Kertu Niskanena, kura trasi veica 25 minūtēs un 48 sekundēs.

Otrā, uzvarētājai zaudējot 6,7 sekundes, bija vāciete Viktorija Karla, bet trešā ar 10,7 sekunžu atpalicību - Pasaules kausa līdere amerikāniete Džesija Diginsa.

Eiduka Niskanenai zaudēja minūti un 22,4 sekundes.

Viņas rezultāts, izteikts Starptautiskās Slēpošanas un snovborda federācijas (FIS) punktos, bija 42,58 punkti.

Jau ziņots, ka sacensības sestdien Eiduka uzsāka ar iekļūšanu pusfinālā un izcīnīto 10.vietu sprintā brīvajā stilā.

Divu sacensību summā Eiduka līderei Diginsai zaudē minūti un 22 sekundes, ierindojoties 17.vietā.

Diginsa par septiņām sekundēm apsteidz Karlu un par 11 sekundēm - zviedrieti Linnu Svānu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 893 punktiem joprojām ir amerikāniete Džesija Diginsa, kura par 93 punktiem apsteidz Zviedrijas slēpotāju Emmu Ribomu, kura svētdien bija 14., bet trešā ar 771 punktu ir līderes tautiete Rozija Brenena, kura svētdien ieņēma ceturto vietu.

Eiduka ar 233 punktiem ir 29.vietā.

Pirmdien sportisti Toblahā sacentīsies 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā, 3. un 4.janvārī Davosā notiks sacensības sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasikā, bet 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies distancēs ar kopēju startu 15 kilometros klasiskajā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē augstākā vieta Pasaules kausa posmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu