Āmunnsens uzvar iedzīšanā un pārņem vadību "Tour de Ski"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: ULF PALM/AFP

Norvēģijas distanču slēpotājs Haralls Estbergs Āmunnsens svētdien Toblahā izcīnīja uzvaru 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā un kļuva par "Tour de Ski" seriāla līderi.

Āmunnsens sacensības sāka četras sekundes pēc iepriekšējā līdera sava tautieša Ērika Valnesa, kuru finišā apsteidza jau par 32,9 sekundēm, pats finišējot 52 minūtēs un 38 sekundēs. Ātrākais solis distancē un trešā vieta bija vēl vienam norvēģim Janam Tomasam Jensenam, kurš posmu beidza vienu minūti un 4,6 sekundes pēc Āmunnsena.

Labākais no pārējiem - zviedrs Viljams Poromā - pirmajam trijniekam zaudēja trīs sekundes desmitdaļas, tāpat kā norvēģis Martins Levstrēms Nīngets . Lielbritānijas vadošais slēpotājs Endrū Masgreivs, kurš ir Patrīcijas Eidukas komandas biedrs, saslimšanas dēļ izstājās.

Kopvērtējumā starp sportistiem ir tāda pati starpība, kā svētdienas sacensībās.

Svētdien iedzīšanā startēs arī distanču slēpotājas, tajā skaitā Eiduka.

Turpinājumā 3. un 4.janvārī Davosā notiks sacensības sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasikā, bet 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies distancēs ar kopēju startu 15 kilometros klasiskajā un desmit kilometros brīvajā stilā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu