Jauns gads, jauns līgums. Bronzas medaļnieks Zīle turpinās spēlēt Čehijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle Foto: www.hcverva.cz

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle pagarinājis līgumu ar Čehijas ekstralīgas komandu Litvīnovas "Verva", paziņojis klubs.

Zīle otro sezonu pārstāv "Verva" komandu. Abas puses nu ir vienojušās sadarbību turpināt arī nākamajā sezonā.

"Ir lieliski tik laicīgi zināt savu nākotni. Esmu priecīgs, ka varu turpināt spēlēt Litvīnovā," kluba paziņojumā citēts Zīle.

"Viņš neizlaiž spēles un ir lielisks piemērs citiem. Priecājamies, ka esam laicīgi vienojušies par sadarbības turpināšanu," norādīja kluba menedžeris Tomāšs Vrāvels.

Savā pirmajā sezonā "Verva" komandā Zīle piedalījās 53 mačos, guva divus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles.

Savukārt šosezon 31 spēlē Zīle izcēlies ar vienu precīzu metienu un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Zīle patlaban ieņem trešo vietu šīs sezonas "Radegast" indeksā, kas Čehijas ekstralīgā ir īpašs statistikas rādītājs, kurā nosaka pašaizliedzīgāko cīnītāju.

"Radegast" indeksu rēķina, saskaitot kopā hokejista lietderības koeficientu (+/-), bloķētos metienus un izpildītos spēka paņēmienus.

Zīlem lietderības koeficients šosezon ir +4, viņš izpildījis 22 spēka paņēmienus un bloķējis 61 metienus.

"Daudzi puiši teiks, ka Litvīnova ir maza pilsēta, ka šeit nav daudz, ko darīt. Taču man šeit patīk, esmu to iemīlējis. Mājas spēles ir aizraujošas, jo fani ir lieliski, turklāt Čehijas ekstralīga ir augsta līmeņa sacensības," piebilda Zīle.

26 gadus vecais Zīle pērn pavasarī palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā. Pašaizliedzīgais aizsargs devās laukumā par spīti traumām.

Zīle iepriekš karjerā ilgāku laiku pārstāvēja Rīgas "Dinamo", bet 2021./22. gada sezonu aizsargs noslēdza Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komandā "Orebro".

Litvīnovas komandā otro sezonu spēlē vēl viens Latvijas hokeja izlases aizsargs – Jānis Jaks, kurš šosezon 23 mačos iekrājis 12 punktus (3+9).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu