Veins Rūnijs zaudē darbu Birmingemas "City" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola zvaigzne Veins Rūnijs
Futbola zvaigzne Veins Rūnijs Foto: AP/Scanpix

Anglijas otrās pēc spēka līgas - "Championship" - futbola klubs Birmingemas "City" no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo angļu futbola zvaigzni Veinu Rūniju, kurš komanda vadīja tikai trīs mēnešus.

Bijušais Mančestras "United" un Anglijas izlases uzbrucējs Rūnijs kļuva par komandas galveno treneri oktobrī, noslēdzot ar Birmingemas klubu vienošanos uz trīs ar pusi gadiem. Viņa vadībā "City" 15 spēlēs izcīnīja tikai divas uzvaras un turnīra tabulā no sestās vietas noslīdēja uz 20.pozīciju.

Tāpat no amata tika atbrīvots arī Rūnija palīgs Kārls Robinsons.

"Neskatoties uz viņu pūlēm, rezultāti nav attaisnojuši mērķus, kas tika pausti sadarbības sākumā, tāpēc valde uzskata, ka komandas vadības maiņa ir kluba labākajās interesēs," teikts "City" paziņojumā.

Rūnijs pēc profesionāla futbolista karjeras noslēgšanas pievērsās trenera amatam un no 2020.gada līdz 2022.gada vasarai vadīja citu "Championship" vienību "Derby County". Dažas nedēļas vēlāk 2022.gada jūlijā viņš kļuva par galveno treneri ASV futbola līgas (MLS) klubam Vašingtonas "DC United".

Vašingtonas komandas un Rūnija ceļi šķīrās pagājušā gada oktobrī pēc tam, kad viņa vadītā vienība neiekļuva MLS izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu