Video Šmits pie jaunā trenera spēlē epizodiski un paliek bez punktiem "Žalgiris" uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Rolanda Šmita pārstāvētais Kauņas "Žalgiris" otrdien Kauņā svinēja uzvaru ULEB Eirolīgas 18. kārtas spēlē. Debiju Lietuvas vienības galvenā trenera amatā piedzīvoja Andrea Tinkjēri, kurš Latvijas basketbolistu spēlē iesaistīja epizodiski. 

"Žalgiris" savā laukumā ar 77:71 (22:25, 26:16, 13:11, 16:19) pieveica Berlīnes "Alba".

Šmits 10 minūtēs un 57 sekundēs punktus neguva, netrāpot vienīgo divpunktu metienu un trīs tālmetienus. Viņš vienreiz kļūdījās, kā arī sakrāja četras personiskās piezīmes, kas ierobežoja viņa spēles laiku, un efektivitātes koeficientu -9.

Mājiniekiem Kīnans Evanss izcēlās ar 13 gūtiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, 12 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Toms Dimša, bet 10 punktus "Žalgiris" labā guva Edgars Ulanovs.

Berlīnes komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Johanness Tīmanis, 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Mateo Spanjolo, 12 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Stērlings Brauns, bet 10 punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Janni Vecells.

"Žalgiris" ar sešiem panākumiem turnīra tabulā ir 16. vietā, "Alba" ar trim uzvarām ir 17., bet Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas "Banki" vadītā Boloņas "Virtus" ar 12 uzvarām 17 spēlēs ieņem otro vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu