Briedis cīnīsies par pasaules čempiona titulu (13)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis
Latvijas bokseris Mairis Briedis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis cīnīsies par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā jeb "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kilogramiem), sportists paziņojis sociālajos tīklos.

Līdz pat decembrim IBF josta piederēja austrālietim Džeijam Opetaijam, kurš to ieguva pēc uzvaras 12 raundu cīņā 2022. gadā, savā dzimtenē uzveicot Briedi.

Opetaija izšķīrās par labu dalībai pērn decembrī notikušajā apjomīgajā Saūda Arābijas cīņu šovā. Līdz ar to IBF paziņoja, ka Opetaijam jāšķiras no savas čempiona jostas.

Austrālietis pēcāk arī norādīja, ka Brieža nometne vilcinājusies ar piekrišanu revanša cīņai, tāpēc viņš arī izšķīries par labu finansiāli izdevīgākam darījumam.

IBF norīkojusi, ka par vakanto čempiona jostu Briedim būs jācīnās pret 32 gadus veco meksikāni Gilberto Ramiresu, kuram profesionālajā boksā aiz muguras ir 46 cīņas.

Tiesa, meksikānis tikai pērn piedzīvoja debiju "cruiserweight" divīzijā. Līdz tai viņš, neskatoties uz 189 centimetrus garo augumu, cīnījies 79,3 kilogramu un pat zemākās svara kategorijās.

Iespējams, ka oficiālais paziņojums par cīņas norisi sekos jau tuvāko nedēļu laikā, jo IBF nospraudusi datumu arī tā sauktajai honorāru izsolei. Tā sāksies 16. janvārī.

Briedis, kuram 13. janvārī būs 39. dzimšanas diena, savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 28 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus.

Savukārt Ramiress iekrājis bilanci 45-1.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu