Neretnieks: Baltijas valstu un Ukrainas sportiem jāpiedalās Parīzes olimpiskajās spēlēs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks
Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas sportistiem jāpiedalās Parīzes olimpiskajās spēlēs, lai neļautu tikt pie vēl lielākas uzmanības Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem, vietnē "Facebook" izcēla Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks.

Jau ziņots, ka Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV" nopelnījis ceļazīmi uz Parīzes olimpisko spēļu konkūra sacensībām un Latvijas Jātnieku federācija (LJF) jau ir saņēmusi apstiprinājumu par nopelnīto kvotu.

Neretnieks izcēla, ka jāšanas sportā Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji nav augstā līmenī, kā arī Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI) ir aizliegusi abu agresorvalstu sportistiem startēt starptautiskās sacensībās, tāpēc viņiem nemaz nebija iespējas kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Vai man kā sportistam būtu jācieš no Krievijas izvērstā kara Ukrainā un vai mēs ko panāksim ar spēļu boikotu? Nē. Es uzskatu, ka Ukrainas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas sportistiem ar lepnumu jāienes savi karogi olimpiskajā stadionā un jācīnās tā, lai Parīzē skan mūsu himnas, lai mūs dzird," norādīja Neretnieks.

"Pretējā gadījumā mēs būsim neredzami un klusi, dodot lielāku iespēju plīvot citiem karogiem, arī neitrālajiem. Vai tā mēs ko panāksim? Latvijas dalība olimpiskajās spēlēs, protams, būs Latvijas Olimpiskās komitejas un kopīgs politisks lēmums," turpināja Neretnieks.

Viņš arī atklāja, ka kvalifikācijas process uz Parīzi bijis vieglāks nekā uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

"Tokijas ciklā mēs vēl paši līdz galam neticējām, ka tas ir iespējams, ka mēs to varētu izdarīt kaut vai no finansiālā viedokļa. Lai dabūtu "Moon Ray" sev, es jau uzņēmos milzīgu finansiālu risku, un tad zirgu sāka piemeklēt dažādas traumas, brīžiem veterinārārstu prognozes bija gandrīz vai bezcerīgas," teica Neretnieks.

"Parīzes ciklā es biju drošs, ka no sportiskā viedokļa mēs varam savākt visvairāk punktu mūsu kvalifikācijas grupā, ja pie lielām grūtībām spējām to izdarīt Tokijas ciklā. Šobrīd arī finansiāli esam labākā situācijā," viņš piebilda.

2021.gada Tokijas olimpisko spēļu sacensībās konkūrā Neretnieks ar zirgu "Valour" ierindojās 23.vietā.

No Latvijas sportistiem ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm nodrošinājusi arī šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pa vienam šosejas riteņbraucējam vīriešu un sieviešu sacensībās grupas braucienā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu