Bendikai Pasaules kausa posmā 45. vieta sprintā un nodrošināta dalība iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatloniste Baiba Bendika
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportiste Baiba Bendika piektdien Vācijā ieņēma 45. vietu Pasaules kausa biatlonā posmā 7,5 kilometru sprinta sacensībās, bet māsas Sandra un Sanita Buliņas ierindojās blakus, ieņemot attiecīgi 78. un 79. vietu.

Sacensībās uzvarēja francūziete Žistīne Brezā-Bušē, kura ar divām kļūdām šaušanā finišēja 22 minūtēs un 43 sekundēs.

Viņa par 4,4 sekundēm apsteidza perfekti šāvušo vācieti Francisku Preisu, pēdējo šautuvi atstājot 24,1 sekundi aiz vācietes. Brezā-Bušē tuvāko sekotāju slēpošanā zviedrieti Elvīru Ēberju apsteidza par 27,7 sekundēm.

Trešā finišēja francūziete Sofī Šavo, kura reizi kļūdījās šaušanā un uzvarētājai zaudēja 4,6 sekundes, pirmoreiz karjerā kāpjot uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla.

Ceturto vietu ieņēma zviedriete Anna Magnusone, piekto - vāciete Janīna Hetiha-Valca, kurai tas ir augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos, bet sesto - norvēģiete Karulīne Ofigstada Knotena.

Bendika šaušanā guļus pēc ilgas pauzes netrāpīja pēdējo šāvienu, bet šaušanā stāvus viņa netrāpīja otro un pēdējo šāvienu, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 14,3 sekundes un ieņemot 45. vietu, kā arī nopelnot vietu 60 labāko vidū, kuras sestdien startēs iedzīšanā.

Sandra Buliņa pēc šaušanas guļus mēroja vienu soda apli, šaušanā stāvus viņa kļūdījās divreiz un 97 dalībnieču konkurencē ieņēma 78. vietu, Brezā-Bušē zaudējot trīs minūtes un 46,4 sekundes.

Sanita Buliņa guļus šaušanā nopelnīja divus soda apļus, stāvus šaušanā palika nesašauts viens mērķis, ieņemot 79. vietu un māsai zaudējot 3,4 sekundes.

Pasaules kausa vērtējumā šosezon sprintā pirmā ar 257 punktiem ir Brezā-Bušē, otrā ar 229 punktiem ir Norvēģijas sportiste Ingrīda Lanmarka Tandrevolla, kura piektdien finišēja 17.vietā, bet trešā ar 180 punktiem ir zviedriete Elvīra Ēberja.

Sanita Buliņa ar astoņiem punktiem ieņem 61. vietu, bet Bendika ar pieciem punktiem - 65. vietu.

Visu disciplīnu summā Brezā-Bušē ir 517 punkti, 441 punktu ir sakrājusi Tandrevolla un 423 punktus - Ēberja.

Sanita Buliņa ar 19 punktiem ieņem 58. vietu, bet Bendika ar pieciem punktiem - 73. vietu.

Bendika Pasaules kausā sprintā divreiz bija finišējusi labāko desmitniekā, 2015./2016. gada sezonā Kenmorā izcīnot piekto, bet 2021./2022. gada sezonā Hohfilcenā - devīto vietu. Šosezon Estešundā viņa ierindojās 36. vietā.

Sanita Buliņa šosezon Estešundā izcīnīja 33. vietu. Labāk sprintā viņai bija veicies vien 2020./2021. gada sezonā tajā pašā Estešundas trasē, izcīnot 32. vietu.

Sandra Buliņa savu labāko rezultātu sprintā sasniedza pagājušajā sezonā Kontiolahti, ieņemot 64. vietu. Šosezon viņa sprintā bija izcīnījusi 73. vietu Hohfilcenē un 82. vietu - Lencerheidē.

Piektdien 10 kilometru sprintā Renārs Birkentāls ieņēma 27. vietu, izcīnot savu līdz šim augstāko vietu Pasaules kausa posmos, Andrejs Rastorgujevs finišēja 36., bet Aleksandrs Patrijuks - 89. vietā.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, kurās startēs Renārs Birkentāls, Andrejs Rastorgujevs un Bendika, bet svētdien - komandu stafetes.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Nākamais posms nākamnedēļ notiks citā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 18. februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28. janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu