Video Lomažs Banki vadītajā komandā debitē ar uzvaru Eirolīgas spēlē Berlīnē

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs (nr. 19)
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs (nr. 19) Foto: Virtus Segafredo Bologna/Facebook

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs piektdien debijā Boloņas "Virtus" komandā guva divus punktus, Itālijas vienībai izcīnot uzvaru ULEB Eirolīgas 19. kārtas spēlē.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas komanda izbraukumā ar rezultātu 83:68 (26:9, 22:18, 15:24, 20:17) uzvarēja Berlīnes "Alba" klubu.

Lomažs savā debijas mačā Boloņas komandā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja piecas minūtes un 58 sekundes. Latviešu basketbolists realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, netrāpīja vienīgo tālmetienu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem 12 punkti, piecas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles bija Tornikem Šengelijam, 12 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Braients Danstons, 11 punkti bija Ifem Lundbergam, bet desmit punktus guva Daniels Hakets.

Berlīniešiem pa 13 punktiem bija Johannesam Tīmanam un Mateo Spanjolo, bet 12 punktus guva Stērlinga Brauns.

"Virtus" ar 14 uzvarām 19 mačos ir turnīra vicelīdere, kamēr "Alba" ar bilanci 3-16 ir pēdējā. Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" ar sešām uzvarām ir 16.pozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu