Video Girgensons gūst uzvaras vārtus NHL mačā, Bļugeram rezultatīva piespēle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Ar rezultatīvu sniegumu sestdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcēlās Latvijas hokeja uzbrucēji – Zemgus Girgensons guva vārtus, savukārt citā spēlē Teodors Bļugers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Pitsburgas "Penguins".

Girgensons vārtus guva četrarpus minūtes pirms mača pamatlaika beigām, izvirzot "Sabres" vadībā 2:1.

Latvijas hokejists nospēlēja astoņas minūtes un 28 sekundes, nopelnīja divas soda minūtes, izpildīja divus spēka paņēmienus, vienreiz meta pa vārtiem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvarētāju labā vārtus guva arī amerikānis Alekss Taks un zviedrs Rasmus Dālins, savukārt par mača pirmo zvaigzni jeb labāko atspēlētāju tika atzīts soms Uko Peka Lūkonens, kurš atvairīja 40 metienus.

Girgensonu atzina par spēles otro zvaigzni, bet trešās zvaigznes godu saņēma "Penguins" zviedru uzbrucējs Rikards Rakels, kurš guva vienīgos vārtus Pitsburgas komandas labā, trešajā periodā panākot neizšķirtu 1:1. 

"Sabres" ar 38 punktiem 40 mačos ieņem pirmspēdējo jeb septīto vietu Atlantijas divīzijā, tikmēr "Penguins" ar 42 punktiem 38 spēlēs ierindojas septītajā pozīcijā Metropolitēna divīzijā.

Girgensons šosezon 23 mačos guvis trīs vārtus un nopelnījis lietderības koeficientu -3.

Citā spēlē Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 6:4 (0:0, 4:2, 2:2) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Uzvarētāju sastāvā Bļugers ar rezultatīvu piespēli izcēlās 71 sekundi pirms mača beigām, kad komandas biedrs amerikānis Dakota Džošua ieraidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, kurus vārtsargs bija atstājis, nomainoties pret laukuma spēlētāju.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 15 minūtes un 36 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja astoņos no 17 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvarētāju labā ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli (2+!) izcēlās amerikānis Džonatans Taners jeb Dž.T. Millers un zviedrs Eliass Petersons.

Bļugers šosezon 25 spēlēs nopelnījis 15 rezultativitātes punktus (5+10) un lietderības koeficientu +6. Vismaz vienu punktu Latvijas hokejists nopelnījis deviņos no pēdējiem desmit mačiem.

"Canucks" ar 53 punktiem 39 mačos ieņem otro vietu Rietumu konferencē, vienu punktu atpaliekot no līderes Vinipegas "Jets". Klusā okeāna divīzijā Vankūveras vienība ir līdere.

"Devils" ar 44 punktiem 38 spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā Metropolitēna divīzijā.

Tikmēr vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot ārpus pieteikuma, Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Minesotas "Wild".

Visus trīs vārtus mājiniekiem guva Kouls Silindžers. Pretiniekiem divi vārti un rezultatīva piespēle bija Metam Boldijam, bet uzvaras vārtus guva Marko Rosi.

Daņills Tarasovs "Blue Jackets" vārtos atvairīja 33 metienus, bet viesiem Marks Andrē Flerī tika galā ar 25 raidījumiem un svinēja savu 551.uzvaru karjerā.

"Blue Jackets" ar 35 punktiem 41 spēlē ieņem pēdējo jeb astoto vietu Metropolitēna divīzijā, savukārt "Wild" ar 38 punktiem 38 mačos ierindojas septītajā pozīcijā centrālajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu