"Pirms starta izvēmos. Neesmu pieradis būt līderis." Āmunnsens pirms "Tour de Ski" fināla

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Haralls Estbergs Āmunnsens
Haralls Estbergs Āmunnsens Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpotājs Haralls Estbergs Āmunnsens, kurš pagājušās nedēļas nogalē kļuva par šīs sezonas prestižajā "Tour de Ski" seriāla uzvarētāju, atklāj,a kā gatavojies sezonas noslēdzošajam startam.

Tūres noslēgumā distanču slēpotāji mēroja desmit kilometrus brīvajā stilā ar kopēju startu, daļu no distances dodoties augšup kalnā pa kalnu slēpošanas trasi.

"Tas bija īsts izaicinājums, bet šodien trasēs jutos labi. Pirms starta es izvēmos un skaidri zināju, kā tas ietekmēs manu organismu," viņš norādīja Norvēģijas laikrakstam VG.

"Neesmu pieradis būt līderis. Tagad es saprotu, kā tas savulaik bija labākajiem slēpotājiem. Ir grūti. Atrados labā pozīcijā, centos izbaudīt sacīkstes, bet tik un tā tā bija fiziski un garīgi grūta sacīkste," sacīja Āmunnsens.

Pēdējā posmā pirmais finišu sasniedza francūzis Žils Lapjērs, kurš finišēja 33 minūtēs un 0,7 sekundēs. Otrais bija vācietis Frīdrihs Mohs ar 2,4 sekunžu deficītu, bet 16 sekundes uzvarētājam zaudēja viņa tautietis Igo Lapaliss.

Āmunnsenam pirms pēdējā posma bija vairāk nekā pusotru minūti liels pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, tādējādi ar piekto vietu un pusminūtes atpalicību no Lapjēra pietika uzvarai kopvērtējumā.

"Tour de Ski" kopvērtējumā Āmunnsens Mohu apsteidza par vienu minūti un 19,2 sekundēm, bet vēl 13,6 sekundes zaudēja Lapaliss.

"Šī uzvara man nozīmē ļoti daudz. Es pat neuzdrošinājos par to sapņot," norādīja viens no Norvēģijas labākajiem slēpotājiem.

Āmunnsens izcīnīja savu pirmo "Tour de Ski" titulu. Iepriekšējās divas sezonas nepārspēts bija Juhanness Klēbo, kurš saslimšanas dēļ šosezon necīnījās par savu karjerā trešo titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu