Kur karjeru turpinās futbola superzvaigzne Mbapē?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola zvaigzne Kilians Mbapē ar Francijas Superkausu
Futbola zvaigzne Kilians Mbapē ar Francijas Superkausu Foto: EPA/Scanpix

Francijas futbola uzbrucējs Kilians Mbapē vēl nav izlēmis, kurā komandā viņš vēlas turpināt savu karjeru, taču izvēlēšoties tuvākajā laikā, vēsta ESPN. 25 gadus vecais futbolists apsverot divus variantus.

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) līderis šobrīd tiek uzskatīts par vienu no labākajiem futbolistiem pasaulē un par vienu no vērtīgākajiem spēlētājiem transfēru tirgū. Mbapē līgums ar Francijas klubu ir spēkā līdz 30. jūnijam.

"Transfermarkt" aplēses liecina, ka šobrīd trīs visvērtīgākie futbolisti pasaulē maksā aptuveni 180 miljonus eiro - Mbapē, norvēģis Ērlings Holanns (Mančestras "City", Anglija) un anglis Džūds Belingems (Madrides "Real", Spānija).

PSG ir līdere Francijas čempionātā, kur Mbapē ar 18 trāpījumiem 16 mačos ir līgas labākais vārtu guvējs. UEFA Čempionu līgā Parīzes klubam astotdaļfinālā gaidāms duelis ar Spānijas klubu Sansevastjanas "Real Sociedad".

Francijas spēcīgākā un bagātākā futbola kluba vadība cer pagarināt līgumu ar Mbapē, taču viņš šobrīd izskatot divus citus variantus – pievienoties "Real" vai "Liverpool".

ESPN vēsta, ka Mbapē jau ilgu laiku apbrīnojot Vācijas trenera Jirgena Klopa vadītās "Liverpool" komandas sniegumu, taču Anglijas klubam būtu sarežģīti atļauties maksāt Francijas futbolistam algu, kādu viņš saņem PSG vienībā.

Tiek lēsts, ka Mbapē alga PSG komandā ir aptuveni 650 tūkstoši eiro nedēļā, taču Francijas futbolists, iespējams, būtu gatavs piekrist līgumam par mazāku atlīdzību.

Jau vēstīts, ka Mbapē pērn vasarā atteicās pārcelties uz Saūda Arābiju, kur Rijādas "Al-Hilal" klubs esot licis galdā 700 miljonus eiro lielu algu un rekordlielu transfēra maksu PSG komandai.

Mbapē jau kopš 11 gadu vecuma ir "Real" kluba redzeslokā. Abas puses vistuvāk līguma parakstīšanai bija 2022. gada maijā, taču Mbapē izvēlējas palikt PSG.

Francijas medijos nesen izskanēja neoficiāla informācija, ka Mbapē ir jau vienojies ar "Real", taču ESPN avoti vēsta, ka darījums vēl nav noslēgts.

3. janvārī PSG ar 2:0 uzveica "Toulouse", triumfējot Francijas Superkausā. Pēc mača Mbapē norādīja, ka viņš vēl nav izlēmis, kur turpinās karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu