Golfa leģenda Vudss un "Nike" pārtrauc 27 gadus ilgo sadarbību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Golfa leģenda Taigers Vudss
Golfa leģenda Taigers Vudss Foto: Reuters/Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem golfa spēlētājiem amerikānis Taigers Vudss un sporta preču ražotāju kompānija "Nike" pārtrauc 27 gadus ilgo sadarbību, vēsta BBC.

Patlaban 48 gadus vecais Vudss karjeras laikā uzvarējis 15 "major" turnīros, kā arī četras reizes triumfējis Amerikas Profesionālā golfa asociācijas (PGA) tūrē.

Vudss lietoja "Nike" ražoto sporta ekipējumu kopš 1996. gada, kad viņš kļuva par profesionālu golferi. "Es varētu mūžīgi uzskaitīt pārsteidzošus mirkļus un lieliskas atmiņas," sociālajos tīklos paziņoja ASV sporta ikona.

"Nike" norāda, ka "tas bija liels gods sadarboties ar vienu no izcilākajiem sportistiem, kādu pasaule ir pieredzējusi".

20 gadu vecumā Vudss ar "Nike" vienojās par piecu gadu līgumu un 40 miljonu ASV dolāru atlīdzību.

Kļūstot par vienu no pasaules lielākajām sporta zvaigznēm, Vudss vairākkārt pagarināja sadarbības līgumus ar "Nike". Lielākais kontrakts esot bijis uz 10 gadiem ar 200 miljoniem dolāru lielu samaksu.

Vudss turpina atlabt no potītes traumas, tāpēc viņš 2024. gadā plāno piedalīties sacensībās tikai vienreiz mēnesī.

2021. gadā Vudss cieta autoavārijā, pēc kuras bija nepieciešama rehabilitācija. Golfa sacensībās viņš atgriezās 2022. gadā pēc 17 mēnešu pārtraukuma.

Vudss pērn pauda pārliecību, ka viņam joprojām ir pa spēkam izcīnīt kādu uzvaru PGA tūrē. Kopumā viņa kontā ir 82 uzvaras, kas ir atkārtots rekords (no 1936. līdz 1965. gadam to paveica Sems Snīds).

Karjeras laikā Vudss par PGA tūres gada labāko spēlētāju atzīts 11 reižu, kas ir rekords.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu