"Liels paldies Putinam!" Kanādas hokejists kļūst par Krievijas pilsoni (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokejists Brendans Leipsiks
Hokejists Brendans Leipsiks Foto: AFP/Scanpix

Kanādas hokejists Brendans Leipsiks, kurš šosezon pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Sanktpēterburgas SKA, kļuvis par Krievijas pilsoni, vēsta "championat.ru".

29 gadus vecais Leipsiks ceturto sezonu spēlē KHL čempionātā. Šosezon uzbrucējs 14 mačos guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās divās sezonās Leipsiks pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu, bet pirms tam gadu viņš spēlēja Maskavas CSKA.

"Protams, ka Brendans ir priecīgs par lēmumu. Brendans jau ilgu laiku spēlē Krievijā, viņam šeit viss patīk," sacīja hokejista aģents Aļjoša Pilko.

"Vēlos pateikties SKA organizācijai un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par uzticību un pilsonības piešķiršanu," piebilda Leipsika pārstāvis.

Leipsiks iepriekš karjerā spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur aizvadījis 187 spēles, guvis 16 vārtus un veicis 43 rezultatīvas piespēles.

Jau gandrīz divus gadus Krievijas armija karo Ukrainā, tomēr KHL čempionātā joprojām spēlē vairāki Eiropas un Ziemeļamerikas hokejisti.

Portāla "Elite Prospects" apkopotā informācija liecina, ka KHL šosezon spēlē 45 kanādieši, 19 amerikāņi, 12 ķīnieši, deviņi slovāki, pieci čehi un četri zviedri.

Vēl šosezon KHL spēlē pa vienam spēlētājam no Latvijas (vārtsargs Jānis Kalniņš), Horvātijas, Somijas, Francijas, Vācijas un Slovēnijas.

Krievijas sabiedrotās valstis Baltkrievija un Kazahstāna ir plaši pārstāvētas – attiecīgi 45 un 35 spēlētāji.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu