Video Šmita rezultativitāte sekmē "Žalgiris" uzvaru Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Spānijā guva 12 punktus Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas 20.kārtas spēlē.

"Žalgiris" ar 84:79 (27:21, 21:21, 14:22, 22:15) pieveica "Valencia".

Šmits 30 minūtēs un 36 sekundēs laukumā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, četras personiskās piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, kā arī efektivitātes koeficients 12.

Kauņas komandā Kīnans Evanss izcēlās ar 24 gūtiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Edgars Ulanovs, bet Laurīns Birutis guva 11 punktus.

Mājiniekiem Brendons Deivīss guva 18 punktus un sakrāja piecas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus guva Kriss Džonss.

Spēli "Žalgiris" sāka ar 6:0 izrāvienu pēc diviem precīziem Šmita soda metieniem. Mājinieki panāca 6:6, bet Kauņas basketbolisti pēc Krisa Džonsa tālmetiena atguva vadību ar 19:10, arī otrajā ceturtdaļā visu laiku saglabājot vadību.

Mājinieki pirmoreiz spēlē vadībā izvirzījās pēc precīza Džonsa divpunktnieka, 24.minūtē panākot 55:54.

Mājinieki nelielā vadībā bija līdz pat 34.minūtei, kad Kīnans Evanss ar tālmetienu panāca 67:66 pārsvaru viesiem. Vadībai mainoties vairākas reizes, uz Evansa trīspunktnieku mājinieki atbildēja ar trim precīziem soda metieniem, 22 sekundes pirms pamatlaika beigām pietuvojoties līdz 79:80.

15 sekundes pirms mača beigām Breidijs Meneks panāca 82:79, bet desmit minūtes vēlāk neprecīzs bija Semija Odželeja trīspunktnieks, punktu spēlei ar diviem precīziem soda metieniem pieliekot Edgaram Ulanovam.

"Žalgiris" ar septiņiem panākumiem turnīra tabulā ir 15.vietā, "Valencia" ar 10 uzvarām ir devītā 18 komandu konkurencē, bet Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" ar 14 uzvarām 19 spēlēs ieņem otro vietu.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu