Mēdz teikt, ka citur zāle vienmēr ir zaļāka. Ar ko tādu saskārušās vairākas Eiropā mirdzējušas futbola zvaigznes, kas devās peļņā uz Saūda Arābiju. Gribēja jaunus izaicinājumus - saņēma...

2023. gadā uz Saūda Arābiju pārcēlās viens no visu laiku labākajiem futbolistiem Krištianu Ronaldu, kurš parakstīja iespaidīgu līgumu ar "Al-Nassr". Lai pārvilinātu Portugāles uzbrucēju, klubam nācās izteikt teju vai neticamu piedāvājumu. Tiek lēsts, ka Ronaldu sezonā saņem ap 200 miljoniem eiro.

Ronaldu neapšaubāmi ir vislabāk atalgotais Saūda Arābijas augstākās līgas futbolists, taču desmitiem miljonu pelna arī citi vīri, kuri spēlējuši labākajos Eiropas klubos. Viņu vidū, piemēram, Džordans Hendersons, kurš "Liverpool" komandā nēsāja kapteiņa apsēju, viņa bijušais kluba biedrs Robertu Firminu un 21 gadu vecais spāņu talants Gabri Veiga. Visi trīs spēlētāji nonākuši situācijā, kad vēlas atgriezties Eiropā.

"Es gribēju kaut ko, kas mani valdzina. Pārceļoties uz Saūda Arābiju, es iegūtu pievienoto vērtību un izmēģinātu kaut ko jaunu. Jauns izaicinājums un vēl vairāki citi iemesli," pirms sešiem mēnešiem "The Athletic" pauda Hendersons. Tagad šķiet, ka izaicinājums sevi ir izsmēlis un kļuvis par apgrūtinājumu.

Kultūras atšķirības kļuvušas nepanesamas

Vēlmei pamest Saūda Arābiju ir vairāki iemesli. Kā vēsta vairāki avoti, spēlētāji izteikuši kritiku par laikapstākļiem Saūda Arābijā, kas viņiem nav pieņemami. Pat tā sauktajā ziemas periodā temperatūra pārsniedz 20 grādus pēc Celsija. Arī tas, ka futbols Saūda Arābijā nav īpaši populārs, neiet pie sirds vairākiem futbolistiem, kuri ieradušies spēlēt naftas valstī. Lielākajai daļai futbola klubu stadionos ir aptuveni 5000 cilvēku, lai gan to ietilpība ir daudzkārt lielāka. Uz mačiem reizēm ierodas tikai pāris simti skatītāju...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp