Štolcermanis februārī startēs F-4 sacensībās Abū Dabī

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: F4 South East Asia

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis februārī Abū Dabī piedalīsies "Formula 4 UAE" čempionāta pēdējos divos posmos, informē Latvijas Autosporta federācija (LAF).

Štolcermanis novembrī "Prema" sastāvā debitēja pie F-4 stūres, savās pirmajās sacensībās izcīnot pjedestālu Dienvidaustrumāzijas čempionāta trešā posmā. Pēc šī snieguma panākumiem bagātā itāļu komanda uzaicinājusi jauno latviešu autosportistu februārī piedalīties "F-4 UAE" čempionāta noslēdzošajos divos posmos.

Štolcermanis "F-4 UAE" čempionātā startēs 9.-11. un 16.-18.februārī, kad "Yas Marina" un "Dubai Autodrome" trasēs tiks aizvadīti sacensību seriāla ceturtais un piektais posms.

"Vakar, kad atlidoju uz Latviju no "RM Latvia" nometnes Spānijā, saņēmu ziņu no komandas par to, ka ir atbrīvojusies vieta uz pēdējiem diviem "F-4 UAE" posmiem. Esmu ļoti priecīgs. Varbūt vēlējos ar vairāk sacensībām iesākt 2024.gada sezonu, kamēr visi konkurenti jau trenējas un brauc sacensības, bet, protams, ka esmu pateicīgs arī par šiem diviem posmiem," stāsta Štolcermanis.

LAF uzsver, ka pēdējos gados Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošais F-4 čempionāts kļuvis par labu un populāru seriālu, kurā jaunajiem sportistiem ziemā uzturēt sacensību formu. Tādējādi iepriekšējos gados šeit startējuši un titulus izcīnījuši bijušo F-1 pilotu Aleksandra Vurca un Jarno Trulli dēli Čārlijs Vurcs un Enco Trulli, tāpat pirms vairākiem gadiem "F-4 UAE" savas prasmes slīpējuši arī "Williams" F-1 komandas pilots Logans Sērdžents un "McLaren" F-1 zvaigzne Oskars Piastri.

Štolcermanis pēdējo gadu laikā divas reizes piedalījies "Ferrari Driver Academy" nometnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu