"Liepāja" LIBL spēlē pieveic "Ogri"; "Rīgas Zeļļi" viesos uzvar pastarīti

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvids Vīksne
Dāvids Vīksne Foto: Inna Zaharova

"Liepājas" basketbolisti trešdien savā laukumā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā ar "Ogri", bet "Rīgas Zeļļi" Tallinā pieveica "Kalev"/"Snabb".

"Liepāja" uzvarēja ar 75:61 (19:19, 21:10, 21:17, 14:15).

Mājiniekiem 20 punktus, piecas atlēkušās bumbas un piecas personiskās piezīmes sakrāja Emīls Krūmiņš, 11 punktus un septiņas kļūdas - Kristaps Ķilps, bet 10 punktus guva Kristaps Miglinieks.

Ogrēniešiem 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Mats Juciks, desmit punktus guva Gustavs Kampuss, bet Kristaps Dārgais astoņiem punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas.

"Liepāja" pēc trīs uzvaru sērijas pēdējos divos LIBL mačos izbraukumā ar 63:78 bija piekāpusies Gundara Vētras vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un ar 76:86 - "VEF Rīga".

"Ogre" pēc trīs panākumu sērijas ar 78:84 piekāpās "Ventspilij", mājās ar 93:72 sakāva "Parnu Sadam" vienību un ar 75:87 piekāpās "Rīgas Zeļļiem".

Liepājnieku rindās Kristaps Ķilps vidēji spēlē bija izcēlies ar 15,9 punktiem, 4,9 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvām piespēlēm, bet Emīls Krūmiņš un Klāvs Dubults bija sakrājuši attiecīgi 12,8 un 11,9 punktus, Dubultam izceļoties ar vidēji 7,7 zem groziem izcīnītām bumbām spēlē.

Viesiem līdz šim rezultatīvākais ar vidēji mačā gūtiem 14,6 punktiem un 5,2 rezultatīvām piespēlēm bija bijis Naidžels Džonsons, bet vidēji 12 punktus mačā bija guvis un 5,4 atlēkušās bumbas ir izcīnījis Matīss Kulačkovskis.

Šosezon komandas divreiz jau bija tikušās, oktobra vidū "Ogrei" savā laukumā pārliecinoši uzvarot (86:62), bet sestdien Latvijas kausa ceturtdaļfināla pirmajā mačā liepājniekiem viesos pārliecinoši revanšējoties (96:74).

"Rīgas Zeļļi" viesos uzvarēja ar 89:64 (22:18, 24:20, 19:14, 24:12).

Uzvarētāju rindās 23 punktus guva Dāvids Vīksne, 15 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Aizeja Osborns, pa 11 punktiem guva Ričards Daniels Vanags un Zigmārs Raimo, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem sakrāja Uģis Pinete un Francis Lācis, kurš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Brendiss Reilijs-Ross.

"Rīgas Zeļļi" pēc divām neveiksmēm, ar 81:84 pagarinājumā zaudējot "Liepājai" un ar 71:75 piekāpjoties līgas līdervienībai Tallinas "Kalev"/"Cramo", savā laukumā ar 93:86 pieveica "VEF Rīga" un izbraukumā ar 87:75 - "Ogri". Sestdien Latvijas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē rīdzinieki savā laukumā gan negaidīti ar 79:85 piekāpās "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībai.

Tallinieši pirms trešdienas cīņas bija piedzīvojuši 15 zaudējumus pēc kārtas, pēdējā mačā savā laukumā ar 52:110 kapitulējot Slobožanskas "Prometey" priekšā.

Rīdziniekiem līdz šim rezultatīvākais bija bijis Aizeja Osborns, kurš vidēji spēlē bija guvis 15,1 punktu, bet Dāvids Vīksne caurmērā spēlē bija guvis 13,2 punktus un izcīnījis 5,7 atlēkušās bumbas.

Otrdien "Rīgas Zeļļi" paziņoja par sastāva papildināšanu ar 18 gadus veco latviešu uzbrucēju Renāru Sondoru, kurš trešdien jau bija komandas pieteikumā, bet laukumā vēl nedevās.

Igaunijas galvaspilsētas komandā lielāko artavu punktu gūšanā ar 12 punktiem bija devis Brendiss Reilijs-Ross.

Rīdzinieki 13 uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ir piektajā vietā, "Liepāja" un "Ogre" ar deviņām uzvarām 17 spēlēs dala astoto - devīto vietu, bet tallinieši ir sakrājuši divus panākumus 18 dueļos, ieņemot pēdējo vietu.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu