Latvijas karognesēji Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanā būs Mūrnieks un Kotāne

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas karognesēji - bobslejiste Amēlija Kotāne un hokejists Olivers Mūrnieks
Latvijas karognesēji - bobslejiste Amēlija Kotāne un hokejists Olivers Mūrnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokejists Olivers Mūrnieks un bobslejiste Amēlija Kotāne būs Latvijas delegācijas karognesēji Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

(Papildināts plkst. 18.35)

Karognesēji tika nosaukti "Daugavas" stadiona konferenču zālē.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) vēsta, ka Kotāne Dienvidkorejā būs jaunākā sportiste Latvijas delegācijā, kaut gan monoboba disciplīnā šosezon jau četrreiz ir izcīnījusi vietu uz jauniešu sacensību Lillehammerā un Insbrukā goda pjedestāla, trīsreiz ieņemot otro vietu.

Kotāne trenējas arī vieglatlētikā, 2022.gadā izcīnot Latvijas čempiones titulu U-14 vecuma grupā 60 metru barjerskriešanā telpās.

Atlēte nāk no sporta tradīcijām bagātas ģimenes. Viņas tēvs Kristaps Kotāns uz Dienvidkoreju dosies līdzi trenera statusā, vectēvs Rihards Kotāns ir bijis olimpisko spēļu dalībnieks bobslejā gan kā sportists, gan kā treneris, bet vecmamma Vita Kotāne ir parabobsleja aizsācēja Latvijā un ilggadēja Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlases trenere, cīnoties arī 2008.gada paralimpiskajās spēlēs Pekinā.

"Es nebiju gaidījusi, ka šodien man tiks uzticēts karognesējas gods. Ir neliels šoks, un noteikti esmu pagodināta par šo iespēju," LOK citē Kotāni.

"Pateicoties tētim esmu nonākusi bobslejā. Sākotnēji man tas ne visai patika, bet laika gaitā, iemēģinot arī citas trases, šobrīd jau ir ļoti iepaticies, un par to arī liecina rezultāti, kuri ir uzlabojušies, " stāstīja Kotāne.

Savukārt Mūrnieks ir Latvijas 3x3 hokeja izlases kapteinis, kurš Latvijas pieaugušo virslīgas čempionātā spēlē "Mogo"/LSPA sastāvā un ir arī Latvijas U-18 hokeja izlases kandidātu vidū.

"Mazliet šoks, negaidīju, šis viss ir kaut kas jauns. Iespējams, vienreiz dzīvē būšu karognesējs, centīšos to izbaudīt," saka Mūrnieks.

Viņš bilst, ka mērķis komandai spēlēs ir zelta medaļas.

"Mēs esam gatavi un spējīgi cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Būs interesanti redzēt, kā citas valstis cīnās 3x3 hokeja disciplīnā," par gaidāmajiem startiem saka karognesējs.

Spēlēs Latviju pārstāvēs 45 sportisti, kas ir līdz šim lielākā Latvijas delegācija Jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs.

Latvija spēlēs tiks pārstāvēta 11 sporta veidos - 3x3 hokejā, kērlingā, biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, ātrslidošanā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Pirms četriem gadiem Šveices pilsētā Lozannā Latviju pārstāvēja 30 sportisti deviņos sporta veidos. Toreiz Latvijas pārstāvji pārveda mājās piecas medaļas, sudraba medaļu izcīnot skeletonā un četras - kamaniņu sportā (pa vienai zelta un sudraba medaļai un divas bronzas godalgas).

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tajās piedalās jaunie atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm. Šogad šis sporta forums no 19.janvāra līdz 1.februārim norisināsies Dienvidkorejas provincē Kanvondo.

Latvijas komandas sastāvs:

biatlons - Keita Patrīcija Kolna, Madara Veckalniņa, Stella Bleidele, Olivers Bresme, Valters Bresme, Adrians Māris Šņoriņš;

hokejs - Roberts Kravalis, Patriks Plūmiņš, Herberts Laugalis, Leonards Aleksandrs Grundmanis, Fēlikss Niks Paurs, Ričards Rutkis, Kristers Obuks, Timurs Mališevs, Olivers Mūrnieks, Makss Mihailovs, Martins Klaucāns, Daniels Reidzāns, Martins Bārtulis;

kērlings - Agate Regža, Kristaps Zass;

monobobslejs - Amēlija Kotāne, Kate Liene Prudāne;

skeletons - Marta Andžāne, Dārta Dreimane, Laura Lēģere, Emīls Indriksons, Dāvis Valdovskis;

kamaniņu sports - Margita Sirsniņa, Amanda Ogorodņikova, Madara Pavlova, Edvarts Marts Markitāns, Jānis Gruzdulis-Borovojs, Ēdens Eduards Čepulis;

distanču slēpošana - Linda Kaparkalēja, Martīne Djatkoviča, Jēkabs Skolnieks, Ritvars Ļepeškins;

kalnu slēpošana - Frīda Saļņikova, Pauls Pēteris Prancāns;

ātrslidošana - Gustavs Vācietis;

daiļslidošana - Sofja Stepčenko, Kirils Korkačs;

šorttreks - Kamila Salmiņa, Madara Gintere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu