Paziņots Latvijas 3x3 hokeja izlases sastāvs dalībai Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu 3x3 hokeja izlase
Latvijas vīriešu 3x3 hokeja izlase Foto: lhf.lv

Latvijas vīriešu 3x3 hokeja izlases 13 spēlētāju sarakstā startam Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā galvenais treneris Lauris Dārziņš ir iekļāvis septiņus Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") hokejistus, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas 3x3 hokeja izlasē ir iekļauti divi vārtsargi, divi aizsargi un deviņi uzbrucēji.

3x3 hokeja izlase tiek veidota no U-16 vecuma spēlētājiem, komandas kodolu veidojot 2008. un 2009.gadā dzimušajiem hokejistiem.

Kopā ar Latvijas izlasi spēļu hokeja turnīrā Dienvidkorejā piedalīsies arī Austrija, Dānija, Kazahstāna, Lielbritānija, Polija, Spānija un Taivāna.

Komandas aizvadīs apļa turnīru, labākajām četrām iekļūstot pusfinālā.

Latvijas U-16 valstsvienība 20.janvārī tiksies ar Spāniju, dienu vēlāk - ar Lielbritāniju, bet 22.janvārī Latvijas komandai ir paredzētas trīs spēles - ar Kazahstānu, Taivānu un Austriju. 23.janvārī Latvija cīnīsies ar Poliju un Dāniju.

Gatavojoties turnīram, Latvijas U-16 izlases treneri šosezon aizvadīja vairākas treniņnometnes, izvērtējot kandidātus.

Darbā ar izlasi Laurim Dārziņam asistē bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Raivis Miezāns.

Jau ziņots, ka hokejists Olivers Mūrnieks un bobslejiste Amēlija Kotāne būs Latvijas delegācijas karognesēji spēļu atklāšanas ceremonijā.

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tajās piedalās jaunie atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm. Šogad šis sporta forums no 19.janvāra līdz 1.februārim norisināsies Dienvidkorejas provincē Kanvondo.

Latvija spēlēs tiks pārstāvēta septiņos sporta veidos un 11 disciplīnās - 3x3 hokejā, kērlingā, biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, ātrslidošanā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Latvijas U-16 valstsvienības sastāvs:

vārtsargi - Roberts Kravalis (HS "Rīga"), Patriks Plūmiņš (Jelgavas Ledus sporta skola);

aizsargi - Herberts Laugalis, Leonards Aleksandrs Grundmanis (abi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Fēlikss Niks Paurs, Ričards Rutkis, Kristers Obuks, Timurs Mališevs (visi - HS "Rīga"), Makss Mihailovs (Rīgas "Prizma), Oivers Mūrnieks (Rīgas "Mogo"/LSPA), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV), Daniels Reidzāns ("Biel-Bienne", Šveice), Martins Bārtulis ("Davos", Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu