Lēbs uzvar rallijreida "Dakara" maratonposmā; vadībā izvirzās Sainss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dakāras rallija dalībnieks francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme")
Dakāras rallija dalībnieks francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme") Foto: AFP/Scanpix

Francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme") piektdien izcīnīja uzvaru divas dienas ilgušajā rallijreida "Dakara" sestajā posmā vieglo automašīnu klasē, bet motociklu klasē ātrākais bija francūzis Adriens van Beverens.

758 kilometrus divu maratonposma dienu laikā ar 549 kilometriem ātrumposmos visātrāk pieveica Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kuram ātrumposmu veikšanai bija nepieciešamas septiņas stundas, 21 minūte un 56 sekundes.

121 sekundi ilgāk tuksneša smiltīs pavadīja spānis Karloss Sainss ("Audi"), bet trešais 10 minūtes un 55 sekundes aiz Lēba finišēja zviedrs Matīass Ēkstrems ("Audi").

Tehniskas likstas vajāja pagājušā gada uzvarētāju - pieckārtējo šo sacensību čempionu katarieti Naseru al Atiju ("Nasser"). Turklāt posma laikā tehnisko palīdzību no komandu mehāniķiem saņemt nevarēja. Al Atija uzvarētājam zaudēja divas stundas 45 minūtes un 23 sekundes, saglabājot vien teorētiskas iespējas aizstāvēt titulu.

Kopvērtējumā vadībā izvirzījies Sainss, kurš par 20 minūtēm un 21 sekundi apsteidz Ēkstremu un par 29 minūtēm un 31 sekundi - Lēbu.

53 gadus vecais al Atija līderim zaudē divas stundas 40 minūtes un 54 sekundes, ieņemot 16.vietu, bet bijušais kopvērtējuma līderis Saūda Arābijas pilots Jazīds al Radži ("Overdrive") ceturtdien piedzīvoja avāriju tikai 51 kilometru pēc posma sākuma un nespēja salabot mašīnu.

Tāpat izstāties ceturtdien nācās arī rallijreida veterānam francūzim Stefanam Peteranselam ("Audi"), kura auto tika pārdurta riepa, bet atteicās darboties hidrauliskā domkrata sistēma. Peteransels svētdien izcīnīja 50.uzvaru rallijreida posmos, atkārtojot soma Ari Vatanena rekordu.

Motobraucējiem uzvaru posmā svinēja van Beverens ("Monster Energy Honda"), finišēdams septiņās stundās 57 minūtēs un 29 sekundes.

Viņš par četrām minūtēm un 13 sekundēm apsteidza austrālieti Tobiju Praisu ("Red Bull KTM") un par piecām minūtēm un divām sekundēm - Rikiju Brebeku no ASV ("Monster Energy Honda").

Kopvērtējumā par līderi kļuva Brebeks, kurš par 51 sekundi apsteidz līdzšinējo līderi botstvānieti Rosu Brenču ("Hero"), kurš piektdien finišēja piektais, un par deviņām minūtēm un 21 sekundi - van Beverenu.

Pēc atpūtas sestdien septītajā posmā svētdien sportistiem būs jāmēro 873 kilometri, no kuriem 483 kilometri būs ātrumposmi.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ir jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu