Video Rodionam Kurucam uzvaras grozs UCAM panākumā pār titulēto "Real"

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva uzvaras grozu un iemeta septiņus punktus, kaldinot Mursijas UCAM uzvaru pār šobrīd Eiropā spēcīgāko komandu Madrides "Real".

UCAM savā laukumā madridiešus uzvarēja ar rezultātu 73:61 (19:16, 17:10, 16:25, 21:10).

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 38 sekundes, Kurucs panāca 63:61, bet trīs sekundes pirms finālsvilpes viņš trieca bumbu grozā no augšas, vēl vairāk nostiprinot mājiniekiem vadību.

Rodions Kurucs laukumā pavadīja 26 minūtes un 51 sekundi, realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju komandā (+26) un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem. Artūrs Kurucs bija mājinieku pieteikumā, bet laukumā nedevās.

UCAM rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dilans Eniss, bet "Real" komandā 15 punktus guva Fakundo Kampaco.

Citā spēlē Manrezas "Baxi", Mārcim Šteinbergam gūstot trīs punktus, mājās ar rezultātu 82:90 (23:14, 13:23, 30:26, 16:27) piekāpās Vitorijas "Baskonia".

Šteinbergs spēlēja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā raidīja groza vienu no diviem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva kļūdu, pārtvēra pretinieku piespēli, nopelnīja piezīmi, izprovocēja vienu pretinieku sodu un iekrāja +/- rādītāju -17 un efektivitātes koeficienta piecus punktus.

Manrezas vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Devins Robinsons, kamēr viesu rindās ar 20 punktiem izcēlās Mets Kostelo un Markuss Hovards.

Anžejs Pasečņiks sestdien izcēlās ar 29 punktiem un, aizvadot savu karjeras rezultatīvāko maču ACB, palīdzēja "Palencia" viesos ar rezultātu 86:84 pārspēt "Girona".

UCAM ar 11 uzvarām 18 spēlēs ir ceturtā, "Baxi" ar deviņiem panākumiem ieņem devīto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 3-15 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu