Raimo: Izvēle būs atkarīga no trenera Feldmaņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Zigmārs Raimo
Zigmārs Raimo Foto: Paula Čurkste/LETA

"Rīgas Zeļļu" sastāvā spēlējošie Latvijas 3x3 basketbola izlases kandidāti Zigmārs Raimo un Francis Lācis ar kluba vadību laicīgi runājuši par iespējamo dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros, teica Raimo.

Savu līdz šim pēdējo spēli "Rīgas Zeļļi" aizvadīja sestdien, kad "Daugavas sporta namā" ar rezultātu 65:91 atzina Slobožanskas "Prometey" pārākumu. Pēc pirmā puslaika komandas šķīra tikai trīs punkti, taču pretinieki otrajā puslaikā apliecinājuši savu meistarību un spēlējuši enerģiskāk, atzina Raimo.

"Nolaidām galvas pašās beigās. Viņi perfekti izpildīja savu spēles plānu, turpretī mēs - nē. Mūsu plāns bija pārtvert bumbas, aizskriet ātrajos uzbrukumos un spēlēt ar enerģiju. Jāmācās no viņiem, ne par velti viņi saņem daudz lielākas algas un komandai ir lielāks budžets, acīmredzot kaut ko viņi māk darīt labāk. Prieks, ka jaunākajiem spēlētājiem bija iespēja uzspēlēt pret tādu klubu - tā ir pozitīvā lieta, ko paņemt no šī mača," stāstīja Raimo.

"Rīgas Zeļļu" spēka uzbrucējs neslēpa, ka, lai gan pirmajā puslaikā rezultāta starpība nebija liela, "Prometey" basketbolisti vairāk vai mazāk kontrolējuši spēles gaitu, turpretī rīdzinieki bijuši pārāk nestabili - vienā brīdī pārāk daudz kļūdījušies, citā atkal bijuši "karsti".

"Lai uzvarētu šāda tipa komandu, jākoncentrējas visas 40 minūtes un nedrīkst pieļaut tādas kļūdas, kādas pieļāvām mēs. Tikai likumsakarīgi, ka zaudējām," secināja Raimo.

Pērnvasar jaunizveidotajai "Rīgas Zeļļu" komandai šī ir debijas sezona, kurā tai izdevies nostiprināties pirmajā astoņniekā Latvijas-Igaunijas līgā. Raimo atzina, ka sezonas laikā ir kāpumi un kritumi, taču to varot izskaidrot ar komandas jaunību un pieredzes trūkumu.

"To var redzēt, piemēram, spēlējot pret citādāka tipa aizsardzībām. Pretiniekiem kaut ko pamainot, sākam apšaubīt savu varējumu un neesam vairs tik pārliecināti par saviem spēkiem. Mums vajag spēlēt pārliecinoši un bez kļūdām, uzticoties vienam otram," uzsvēra Raimo.

"Vairākām pretiniekiem esam neparocīga komanda. Pilnīgi jauns klubs un pretinieki nezina, kāda tipa basketbolu spēlējam. Spēlē pret "VEF Rīga" parādījām, ka esam laba komanda un varam labi aizvadīt mačus pret šāda līmeņa komandām," turpināja basketbolists.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 kvalifikācijas pirmais turnīrs tiks aizvadīts aprīlī, bet nākamie divi, ja būs nepieciešami, - maijā. Tuvojoties izlases sastāva izvēlei, tiks aizvadīti treniņi arī šajā radniecīgajā sporta veidā.

"Piedaloties treniņos un turnīros, smadzenes pārslēdzas uz citādāku aizsardzību un uzbrukumu, ātrāku un fiziskāku spēli. Taču tāds mums ir darbs un uz to esam parakstījušies. Izvēle būs atkarīga no trenera Raimonda Feldmaņa. Viņš ņems tobrīd tikai labākos spēlētājus, kuri izskatīsies labāk saspēlējušies un būs fiziski gatavi turnīram," stāstīja Raimo.

Kluba vadība septembrī norādīja, ka sezonas laikā Lācis un Raimo varēs piedalīties tikai valstsvienības mačos, ja viņi tiks iekļauti Latvijas 3x3 izlases sastāvā.

"Kad parakstījām līgumu, bija vienošanās, ka mēs kādā brīdī varam pāriet uz 3x3 basketbolu. Tas nav nekāds pārsteigums kluba vadībai, to esam laicīgi izrunājuši un saplānojuši grafiku. Nekādu pārsteigumu nebūs, visi esam latvieši, varam sarunāt un panākt viens otram pretī," uzsvēra Raimo.

Šajā sezonā Raimo 17 mačos, visus sākot starta pieciniekā, vidēji 28 minūtēs guvis 10,1 punktu, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas, atdevis 4,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 2,6 bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu