23 gadus vecam sportistam par izvarošanu piespriests ilgs cietumsods

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandīps Lamičans
Sandīps Lamičans Foto: AFP/SCANPIX

Bijušajam Nepālas kriketa izlases kapteinim Sandīpam Lamičanam piespriests astoņu gadu cietumsods par izvarošanu, vēsta "Kathmandu Post". 

Lamičans tika arestēts 2022. gada augustā aizdomās par 18 gadus vecas sievietes izvarošanu viesnīcā Katmandu. Atbrīvots pret drošības naudu, viņš atgriezās valstsvienībā un piedalījās 2023. gada Āzijas kausa izcīņā.

Decembrī viņš atkal tika arestēts, un šoreiz viņš tika notiesāts par izvarošanu. Vīrieša advokāts izteicās, ka lēmums tiks pārsūdzēts augstākā tiesā.

Tiesa piesprieda atlīdzināt cietušajai sievietei zaudējumus 500 000 Nepālas rūpiju apmērā, kas ir nedaudz mazāk par 3500 eiro. Pirms sprieduma pasludināšanas Lamičans baudīja Nepālas sabiedrības atbalstu un vienmēr ir noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības. Līdzjutēji viņu skaļi sagaidījuši ikreiz, kad viņš devies laukumā, taču viņam bija arī pretinieki.

Skotijas izlases spēlētāji pirms spēles ar Nepālu paziņoja, ka nepaspiedīs Lamičanam roku. Viņu sašutumu izraisīja tas, ka Lamičans tika atstādināts pēc sākotnējā aresta, bet Nepālas līga to neņēma vērā un turpināja izturēties tā, it kā nekas nebūtu noticis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu